Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Méhes László felajánlotta lemondását

2011. Február 07. Hétfő, 12:53, Forrás: fidelio

A hetek óta tartó találgatások után eldőlni látszik az 55 éves József Attila Színház sorsa...

Bezárás? Csőd? Tartozás? Igazgatóváltás? Az elmúlt hetek leggyakoribb kérdései a József Attila Színház kapcsán. A fővárosi önkormányzat által nyújtott támogatás csökkenése és a színház 200 milliós adóssága miatt bezárásról szóltak a hírek.

Méhes László, a színház igazgatója hét hónap után felajánlotta lemondását a színház megmaradása érdekében. De mint közleményében is hangsúlyozza, szeretné mindenben segíteni a tulajdonos önkormányzat döntését, ezért erősíti meg a nyilvánosság előtt lemondásának felajánlását.

Tarlós István nyilatkozatában kifejtette, hogy nem fenyegeti bezárás veszélye a József Attila Színházat, sőt a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon működhet tovább.

József Attila Színház
 

Méhes László közleménye:

"Egy héttel ezelőtt hivatalában fogadott Budapest főpolgármestere. Tarlós István előttem, és a társulatot képviselő Esztergályos Cecília előtt világossá tette: az idén 55 éves József Attila Színházat nem fenyegeti a bezárás veszélye, és a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon működhet tovább. A sok téves hír, bizonytalanság után ez megnyugvással tölti el a színház 100 dolgozóját és évi 120 ezer nézőjét. A megbeszélés eredménye tehát reményteli, de a hivatalos írásos dokumentumokra még várni kell, így pontos terveket és számokat ígéretünk ellenére egyelőre nem közöl-hetünk. Az ugyancsak múlt héten tartott színigazgatói értekezleten Csomós Miklós főpolgármester-helyettes úr azt közölte, hogy a többi színháztól eltérően a József Attila Színház költségvetési támogatásának összegéről csak később születik döntés.

A magam részéről szeretném mindenben segíteni a tulajdonos önkormányzat döntését, ezért nyilvánosság előtt is megerősítem a társulat és főpolgármester úr előtt tett bejelentésemet: amennyiben színházunk megmaradására és további színvonalas működtetésére garanciát kapunk az önkormányzattól, felajánlom lemondásomat a színház igazgatói tisztségéről. Így a következő évadtól már olyan vezető állhat a teátrum élén, aki minden szempontból bírja a városvezetés bizalmát és támogatását.

A megbeszélésen Tarlós István akceptálta felajánlásomat, és biztosított róla, hogy szívesen látna főrendezőként egy új színházigazgató oldalán. Ezt a megtisztelő gesztust hét hónapos igazgatói munkám elismerésének tekintem, és a velem együtt keményen dolgozó társulat nevében köszönettel veszem. Egyelőre azonban még nincs olyan helyzet, hogy azt vizsgáljam, a jövőben milyen szerepet látok magamnak a József Attila Színháznál.

A következő hetekben a színház 2011. évi stabil pénzügyi helyzetének megteremtésére és a további működés feltételeinek biztosítására koncentrálok. Ez sikerülni fog: erre Tarlós István főpolgármester úr szava számomra és a színházért aggódó nézők számára egyaránt szilárd biztosítékot jelent."

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Kiss Manyira emlékeznek

2011. Február 14. Hétfő, 14:15, Forrás: fidelio

Kiss Manyi idén lenne 100 éves. A legendás művésznő előtt tisztelegnek február 16-án délután öt órakor a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szakmabeliek és rokonok.

Tovább

Nincs nézőprobléma a Nemzetiben

2011. Február 07. Hétfő, 12:49, Forrás: fidelio

Sajtótájékoztatót tartott Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója, melynek keretében fölvázolta a következő évad tervét, elsorolta az idei évad hátralévő produkcióit, és ismertette az elmúlt év gazdasági mutatóit.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!