Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Mindörökké Mozart Varnus Xavérral

2011. Február 14. Hétfő, 14:22, Forrás: Mupa

Rendhagyó koncertek egy rendhagyó muzsikus-személyiségről.

Varnus Xavér, aki ezer szállal kötődik a Müpa 2006-ban felavatott hangversenyorgonájához, 2009-ben Johann Sebastian Bach életét mutatta be a hangszer mellől, két estén, telt ház előtt, óriási sikerrel. 2011-ben Wolfgang Amadeus Mozart következik, a csodagyerek, az apja által tanított és menedzselt „efnant terrible", a tekintélyekre fittyet hányó, az életet habzsoló zseni, akinek zeneszerzői portréjához ugyanúgy hozzátartoznak a Les petite riens (Kis semmiségek) miniatűr táncai, mint a Requiem még általa megírt grandiózus kettősfúgája. Február 24-én és 28-án, a két estén át megszólaló szavak és zenei hangok után aligha gondolunk majd úgy Salzburg kiátkozott zsenijére, mint ahogy azt eddig tettük. A február 28-i hangverseny énekes szólistája az Exultate, jubilate hangversenymotetta Alleluja tételében Vásáry André lesz.

Varnus Xaver
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Fiatal színészeknek alapított díjat Molnár Piroska

2011. Február 21. Hétfő, 14:30, Forrás: fidelio/MTI

Nagymama-díjjal támogatja decembertől Molnár Piroska a fiatal kaposvári színészeket.

Tovább

Kiss Manyira emlékeznek

2011. Február 14. Hétfő, 14:15, Forrás: fidelio

Kiss Manyi idén lenne 100 éves. A legendás művésznő előtt tisztelegnek február 16-án délután öt órakor a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szakmabeliek és rokonok.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!