Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Méhes László Hitchcock alapján rendez

2009. Március 15. Vasárnap, 20:53, Forrás: Port.hu

Alfred Hitchcock egyik legismertebb mozijának a színpadi adaptációja látható a Madáchban március 14-től. A 39 lépcsőt Méhes László rendezi.

Richard Hannay 37 éves, jól szituált, jóképű agglegény meglehetősen biztonságos unalomban tölti napjait Londonban. Egy napon egy West End-i kabaré előadásán összeakad egy elbűvölő fiatal nővel, és ettől a pillanattól kezdve vége az egyhangú létnek, Hannay egy csapásra őrült gyilkossági és kémhistória középpontjában találja magát.

Az 1935-ben készült Hitchcock-film (39 lépcsőfok), amelynek nyomán a Madách Színház március 14-i premierje készült, a maga nemében emblematikus alkotás. A Patrick Barlow alkotta színpadi adaptáció vérbeli bűnügyi komédiává varázsolta az alaptörténetet. Négy színész játssza az egész darabot, három férfi és egy nő. Közülük csak a Hannay-t alakító színész formál meg végig egy szerepet. A színésznő három, egymástól teljesen elütő figurát alakít. A többi 26 szerepet a másik két színész húzza magára.

A Méhes László rendezte változat Pusztaszeri Kornélnak, Tóth Enikőnek, Gálvölgyi Jánosnak és Szerednyey Béla biztosít jutalomjáték-lehetőséget.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Kosztolányival fúj gyertyát a Kaláka

2009. Március 15. Vasárnap, 20:54, Forrás: Kultúra.hu

Negyvenéves a Kaláka együttes. Ez adja az apropóját annak a koncertsorozatnak, melynek első felvonásán, március 28-án Kosztolányi-versek is felcsendülnek.

Tovább

A kőszívű ember fiai a József Attila Színházban

2009. Március 15. Vasárnap, 20:52, Forrás: MTI

Történelmi freskó helyett az emberi kapcsolatokat jeleníti meg a József Attila Színház társulata; Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének színpadi változatát szombaton, március 15. előestéjén mutatták be Parászka Miklós rendezésében.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!