Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Kosztolányival fúj gyertyát a Kaláka

2009. Március 15. Vasárnap, 20:54, Forrás: Kultúra.hu

Negyvenéves a Kaláka együttes. Ez adja az apropóját annak a koncertsorozatnak, melynek első felvonásán, március 28-án Kosztolányi-versek is felcsendülnek.

Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb együttese megalakulása óta kötődik a II. kerület kulturális életéhez. 1972 óta rendszeres játszóhelyük lett a Marczibányi téri Művelődési Központ színpada, ahol minden hónap utolsó szombatján fiataloknak, felnőtteknek szóló akusztikus koncertet adnak. A jubileumi évet az idei hat koncertre meghívott előadók és szerzők közreműködésével szeretnénk emlékezetessé tenni. A március 28-i est annak az ünnepi sorozatnak a nyitóeseménye.

A műsor első felében Kosztolányi Dezső versei Kaláka dalokban szólalnak meg, Máté Gábor pedig a Nyelv és lélek című kötet írásaiból publicisztikákat válogat, megmutatva Kosztolányi írásművészetének másik fontos elemét, másik nézőpontját. Az est második felében a Marczibányi téren már megszokott Kaláka koncertet élvezheti a felnőtt közönség.

A további koncertekre meghívott vendégek többek között: Kányádi Sándor, Lackfi János, Tóth Krisztina, Szalóki Ági és a Momentán Társulat.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Piramosok mellett énekel Freddie Mercury

2009. Március 15. Vasárnap, 20:56, Forrás: Kultúra.hu

A Budapesti nyári fesztivál a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadon idén is közel 100 programmal várja közönségét.

Tovább

Méhes László Hitchcock alapján rendez

2009. Március 15. Vasárnap, 20:53, Forrás: Port.hu

Alfred Hitchcock egyik legismertebb mozijának a színpadi adaptációja látható a Madáchban március 14-től. A 39 lépcsőt Méhes László rendezi.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!