Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Piramosok mellett énekel Freddie Mercury

2009. Március 15. Vasárnap, 20:56, Forrás: Kultúra.hu

A Budapesti nyári fesztivál a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadon idén is közel 100 programmal várja közönségét.

Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: Evita című musicaljét a margitszigeti közönség június 26-án és július 3-án nézheti meg látványos feldolgozásban a Győri Nemzeti Színház és a Szabad Tér Színház közös előadásában. Főszerepben: Berkes Gabriella, Forgács Péter és Tunyogi Bernadett. Új rendezésben, bemutatóként kapott helyet Verdi legismertebb, legkedveltebb operája, az Aida. Viktor Rizsakov rendezésében Annalisa Carbonara, Francesca Provvisionato és Mikhail Agafonov látható-hallható. Karmester: Kocsár Balázs. A Margitszigeten - az említett produkciók mellett egyebek között - lesz még A királynő kalózai című népszerű operett és Freddie Mercury tribute Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Tóth Gabi, Tóth Vera, Puskás Péter és Nagy Anikó közreműködésével.

Valere Novarina: Képzeletbeli operett című művének bemutatója az egyik legkiemelkedőbb eseménye a nyárnak a Városmajorban. A zenés színművet a Debreceni Csokonai Színházzal közösen mutatják be július 2-án és 4-én. Novarina darabját maga az író rendezi majd olyan színészekkel, mint Ráckevei Anna, Szűcs Nelli, Újhelyi Kinga, Jámbor József és Kóti Árpád.

Örkény István Tóték című tragikomédiája a Gyulai Várszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház közös produkciója. Főszerepben Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Varga József és Tóth László. Giovanni Boccaccio Dekameronját és az Egyfelvonásos komédiák című Csehov-előadást Vidnyánszky Attila rendezi.

A József Attila Színházzal együttműködésben három előadást (Bérgyilkos a barátom, Kölcsönlakás, Legyen a feleségem) játszanak a nyár folyamán. A Budaörsi Játékszín évek óta vendége a Városmajori Szabadtéri Színpadnak, így idén is vendégszerepelnek Budán. A Sors bolondjai című vígjátékban Szakács Tiborral, Magyar Attilával, Pikali Gerdával és Timkó Eszterrel találkozhatnak a nézők. Másik vendégjátékuk A szerelmes nagykövet lesz.

Izgalmas színfoltja a fesztiválnak Tamási Áron Énekes madár című székely népi játéka, melyet a Turay Ida Színház előadásában tekinthet meg a közönség Hűvösvölgyi Ildikó, Benkő Péter, Mikó István és Ivancsics Ilona főszereplésével. További előadások: A revizor, Indul a bakterház, Dollárpapa.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Új arculatot kap a Vígszínház és a Pesti Színház

2009. Március 24. Kedd, 09:03, Forrás: MTI

A Vígszínház új, egységes arculatának megtervezésére, illetve a Vígszínház és a teátrumhoz tartozó Pesti Színház vendégforgalmi helyiségeinek megújítási terveire közös pályázatot írt ki a Vígszínház és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

Tovább

Kosztolányival fúj gyertyát a Kaláka

2009. Március 15. Vasárnap, 20:54, Forrás: Kultúra.hu

Negyvenéves a Kaláka együttes. Ez adja az apropóját annak a koncertsorozatnak, melynek első felvonásán, március 28-án Kosztolányi-versek is felcsendülnek.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!