Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Új arculatot kap a Vígszínház és a Pesti Színház

2009. Március 24. Kedd, 09:03, Forrás: MTI

A Vígszínház új, egységes arculatának megtervezésére, illetve a Vígszínház és a teátrumhoz tartozó Pesti Színház vendégforgalmi helyiségeinek megújítási terveire közös pályázatot írt ki a Vígszínház és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

A koncepció lényege a Szent István körúti teátrum hagyományainak megőrzése és továbbgondolása, a folyamatosság és megújulás dinamikus egyensúlyának jegyében. A Vígszínház 113, a MOME 129 éves, így a VÍGMOME 2.4.2 elnevezés a kettő összegéből tevődik össze.

A mostani kiírás egy hosszabb távú együttműködés egyik eleme, ilyen jellegű partneri kapcsolatokat ugyanis más művészeti egyetemekkel is terveznek, hogy minél több tehetséges, fiatal alkotót "vonzzanak a színház érdekkörébe". Az arculati pályázat célja az, hogy a Vígszínháznak a mai kor igényeihez jobban illeszkedő egységes arculata legyen: az intézmény szeretne egy mai, modern elvárásoknak megfelelő logót, valamint a két játszóhely nézőforgalmi részeinek vizuális megújítását jelentős beruházás nélkül, de okosan kitalálva.

Az arculati pályázat leadási határideje április 22., az eredményhirdetés május elejére várható. A bíráló bizottság elnöke Eszenyi Enikő, társelnöke Kopek Gábor, a MOME rektora lesz; a testületben Fülöp József, Geszti Péter, Göde András, Horváth Zoltán, Marton László és Vargha Balázs kapnak helyet.

A pályázat költségvetését a győztes megvalósítási tervek függvényében alakítják majd ki, a munkálatok várhatóan a most futó évad vége után kezdődhetnek.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Díszletek között

2009. Március 24. Kedd, 09:03, Forrás: MTI

Bagossy Levente kiállítása a Színházi világnapon március 27-én, 17 órakor nyílik a Balassi Galériában.

Tovább

Piramosok mellett énekel Freddie Mercury

2009. Március 15. Vasárnap, 20:56, Forrás: Kultúra.hu

A Budapesti nyári fesztivál a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadon idén is közel 100 programmal várja közönségét.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!