Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Díszletek között

2009. Március 24. Kedd, 09:03, Forrás: MTI

Bagossy Levente kiállítása a Színházi világnapon március 27-én, 17 órakor nyílik a Balassi Galériában.

Bagossy Levente tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte, reklámgrafika szakon. A Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakán diplomázott 1996-ban.

Első munkái az egykori Pécsi Kisszínház bemutatóihoz kapcsolódnak. Számos vidéki és budapesti színház plakát és díszlettervezője, az Ellenfény című színházi folyóirat tervező-szerkesztője. Bagossy a film- és színházi plakát műfajának elkötelezett híve. Színházrendező testvérének és édesapjának számos díszletet és plakátot tervezett. A pécsi színház mellett a kecskeméti, nyíregyházi és budapesti teátrumokban is rendszeresen dolgozik.

1996-ban a Leonce és Léna című előadás színpadtervével elnyerte az Országos Színházi Fesztivál legjobb díszletének járó díját, 1997-ben a színikritikusok díját, 2008-ban pedig Jászai Mari díjat kapott.

A március 27-i kiállítást megnyitja: Csuja Imre színművész. Köszöntőt mond: dr. Lauter Éva, a Balassi Intézet főigazgatója. Közreműködik Ágoston Béla és a Gabona zenekar.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Apacsok - Radnóti Színház

2009. Március 24. Kedd, 09:09, Forrás: Súgó

Igaz-e, hogy Magyarországon is éltek indiánok? A kérdést olvasva azt válaszoljuk, persze, ott zenélnek az aluljáróban.

Tovább

Új arculatot kap a Vígszínház és a Pesti Színház

2009. Március 24. Kedd, 09:03, Forrás: MTI

A Vígszínház új, egységes arculatának megtervezésére, illetve a Vígszínház és a teátrumhoz tartozó Pesti Színház vendégforgalmi helyiségeinek megújítási terveire közös pályázatot írt ki a Vígszínház és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!