Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

A totál brutál musical, avagy hol is van az Avenue Q - Video?

2009. Március 28. Szombat, 15:03, Forrás: Exit24

Hol volt, hol nem volt, a nem is oly távoli múlt évezred végén. Két fiatal amerikai dalíró, Robert Lopez és Jeff Marx egy olyan zenés darab megírására kötött dac- vér- és egyéb szerződést, amely előadással a musical-színjátszástól elrettent fiatal közönséget szerették volna visszacsábítani a színházba. Hogy mit találtak ki? Valami egészen különleges színpadi játékot muppet figurákkal. A dübörgő sikerű Broadway darabot Avenue Q, azaz a Mi utcánk címmel pedig végre mi is láthatjuk Budapesten a Centrál Színházban.

Szóval, Lopez- és Marx darabjának muppet hősei, mint a foglalkozására nézve elveszett, ám helyét kereső Princeton, az őszinte napközis tanárnő Kate Mumus, a hivatásos lejmoló Nicky, a titokban félvilági, befektetési tanácsadó Rod, valamint Kuky Mumus, Lucy Wamp és a többiek most éppen a Centrál Színházban gyülekeznek. Roppant feszültek, hiába a bemutató előtti órák már csak ilyenek, őszintén izgulnak azért, hogy minden jól menjen a színpadra álmodott muppet figurák világában, akik a Szezám utca hőseit idézik, ám mára mégis felnőttek lettek. És mint ilyenek, már nem gyerekproblémákkal , hanem nagyon is komoly hétköznapi témákkal foglalkoznak, mint a rasszizmus, a homoszexualitás, a munkanélküliség vagy éppen a pornófüggés. S teszik mindezt mégis gyermeki hangon.

Az eredeti, különleges előadást először az Off-Broadway-n mutatták be 2003 márciusában, majd három hónappal később átvitték egy igazi Broadway színházba, ahol a mai napig is látható. A siker minden várakozást felül múlt: dübörgő siker a nézőtéren, ámulatba esett kritikusok tucatjai, majd végül a darab 2004-ben megkapta a három legfontosabb Tony-díjat is, a legjobb musical, a legjobb zene és a legjobb szövegkönyv kategóriában.

- Hálás darabról van szó valóban – meséli Harangi Mária, a budapesti előadás rendezője -, de a látszólag könnyed, vicces előadás minden egyes mozdulata mögött roppant kemény munka van. A színészeknek, akik nem bábszínészek, először is meg kellett tanulniuk a muppet műfaj alapjait, ebben Kovács Géza bábrendező volt a segítségünkre. Elképesztő koncentrációt igényel tőlük, komoly edzésekkel kezdték a bábozást, majd megtanulták, hogy lehet egyensúlyban tartani a báb és a színész közös játékát, úgy, hogy közben a színészek nemcsak a bábbal, de egymással is játszanak. Triplafenekű előadásról van szó, ahol a báb bábbal, a báb a színésszel, és színész a színésszel is játszik, énekel. A remek és sokszor szókimondó magyar szöveg Baráthy György dramaturgot dicséri, az előadást elsősorban a húsz és negyven év közöttiek számára ajánlom jó szívvel.

Jegyrendelés

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Zorán Turné 2009 - Video

2009. Március 29. Vasárnap, 21:18, Forrás: Jegyvilág

A legendás Nagy Generáció tagjai közül Zorán az egyetlen, aki minden évben országjáró körútra indul, a turnézás mint létforma továbbra is vonzza.

Tovább

Eszenyi Enikő és Fekete Dávid együtt...

2009. Március 28. Szombat, 15:02, Forrás: Exit24

A művésznő, "A gyönyörben Nincs középút" című estjével, először mutatkozik be a Thália Színház Nagyszínpadán.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!