Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Vizsgálják Alföldi Róbert balesetét

2009. Április 03. Péntek, 09:36, Forrás: Origo

A Bárka Színház belső vizsgálatának lezárultáig Seress Zoltán, a teátrum igazgatója nem nyilatkozik arról, mi történt a Koldusopera kedd esti előadásán.

Pécsi Júlia, a Kék Művészügynökség vezetője, Alföldi Róbert menedzsere elmondta, hogy a színművész zúzódásokat szenvedett a keddi előadáson. Alföldi Róbertet a Bárka Színházból kórházba szállították, ahol kivizsgálták, majd miután megállapították, hogy nem tört el semmije, hazaengedték. Alföldi Róbert a Nemzeti Színházban főigazgatói teendőit el tudja látni, de egyelőre nem játszhat.

"Jegyzőkönyvet kell készíteni a történtekről, beszélni kell a kaszkadőrrel, Alföldi Róberttel, a műszaki vezetővel, a színpadmesterrel, minden érintettel" - sorolta a tennivalókat Seress Zoltán.

A Blikk csütörtöki számában írt arról, hogy Alföldi Róbert két méter magasból esett le a Koldusopera kedd esti előadásán a Bárka Színházban, mivel egy heveder szétcsúszott. Az általa rendezett Koldusoperá-ban Alföldi Róbert Bicska Maxi szerepét alakítja. A darabot 2006 nyarán mutatta be a budapesti Bárka Színház, amikor még Alföldi Róbert volt a teátrum igazgatója. Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperá-jának 50. előadását februárban tartották.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Indul a színházi ingajárat

2009. Április 08. Szerda, 20:15, Forrás: Kultúra.hu

Az április a Trafóban a kortárs színházművészeté: ekkor indul ugyanis a Pendulum - színházi ingajárat. Oda. Vissza. A klasszikus színpad-nézőtér helyzetet teremtő daraboktól kezdve a helyszínspecifikus előadásokon át a mozi és színház, az illúzió és a pillanatnyi valóság határaival játszó produkcióig.

Tovább

Kihirdették a POSZT versenyprogramját

2009. Április 01. Szerda, 21:31, Forrás: Kultúra.hu

Soha nem versenyzett még 18 előadás a Pécsi Országos Színházi Találkozón. A beválogatott hat vidéki előadásból kettő pécsi. Két előadással szerepel Ascher Tamás és Mohácsi János rendező, illetve Horváth Csaba koreográfus-rendező.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!