Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Bécsben felújították A holt város című operát

2009. Április 08. Szerda, 20:18, Forrás: AFP

Páratlan sikert aratott Angela Denoke német szoprán A holt város című opera kettős női főszerepében. Erich Korngold művét a bécsi Állami Opera újította most fel Willy Decker rendezésében.

Az AFP beszámolója szerint a siker kulcsfigurája Angela Denoke. A tudósítás kiemeli a művésznő énekstílusának differenciáltságát, azt, hogy hangjával képes egészen szélsőséges érzelmeket kifejezni, mozgása pedig olyan plasztikus, akár egy táncművészé. Willy Decker, a neves rendező így olyan előadót kapott Marietta és Marie szerepére, aki az ő elképzelésének kettősségét, a romantikát és a modernitást, az álomszerűséget és a realitást pontosan meg tudja mutatni. Ebben egyébként részes Wolfgang Gussmann rendkívül puritán, szinte csak vetítéssel operáló színpadképe és kortalan jelmezegyüttese is.

A főhős, Paul fiatalon elhunyt felesége emlékének él Bruges városában. Háza egyik szobáját szentélyszerűen használja, itt őrzi Marie holmiját, egyebek között a hajfonatát. Az utcán váratlanul meglát egy nőt, aki a halott asszonyra emlékezteti, meghívja. Marietta, a táncosnő kis kalandot vár csupán a találkozástól és otthagyja. Pault rémálom gyötri, víziójában a hajfonattal megfojtja a Marie emlékéhez méltatlan Mariettát. Reggel a táncosnő visszatérne hozzá, de a férfi, kijózanodva az álomból és addigi életéből, elutasítja. Pault Klaus Florian Vogt énekelte a bécsi felújításon. Az előadást a francia dirigens, Philippe Auguin vezényelte.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Jan Garbarek és a Gipsy Kings is fellép Veszprémben

2009. Április 15. Szerda, 19:36, Forrás: Kultúra.hu

Idén is több világsztár lép fel az immár hatodik alkalommal megrendezendő Veszprémi Ünnepi Játékokon, ugyanakkor először marad ki a műsorból az operaest, s a július 22. és 26. közötti öt előadás programját döntően a jazz uralja.

Tovább

Indul a színházi ingajárat

2009. Április 08. Szerda, 20:15, Forrás: Kultúra.hu

Az április a Trafóban a kortárs színházművészeté: ekkor indul ugyanis a Pendulum - színházi ingajárat. Oda. Vissza. A klasszikus színpad-nézőtér helyzetet teremtő daraboktól kezdve a helyszínspecifikus előadásokon át a mozi és színház, az illúzió és a pillanatnyi valóság határaival játszó produkcióig.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!