Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Jan Garbarek és a Gipsy Kings is fellép Veszprémben

2009. Április 15. Szerda, 19:36, Forrás: Kultúra.hu

Idén is több világsztár lép fel az immár hatodik alkalommal megrendezendő Veszprémi Ünnepi Játékokon, ugyanakkor először marad ki a műsorból az operaest, s a július 22. és 26. közötti öt előadás programját döntően a jazz uralja.

Az első napon, július 22-én este az új Veszprém Arénában Leonard Bernstein West Side Story című musicaljének előadásával, Miklósa Erika, Janza Kata és Dolhai Attila főszereplésével indul a programsorozat. A látványos előadáson 70 tagú szimfonikus zenekar, egy popzenekar és mintegy ötven táncos is szerepel.

A második nap estéjén, július 23-án a veszprémi várban, a püspöki palota előtti szabadtéri színpadon lép fel a világ egyik legismertebb latin zenét játszó együttese, a Gipsy Kings. A harmadik estén, július 24-én a világhírű norvég szaxofonos, Jan Garbarek és három zenésztársa lép fel a várban; a Jan Garbarek Quartett a skandináv népzenei hagyományokra épülő világzenét és klasszikus jazzt játszik.
 
 
A programsorozat negyedik estéjén, július 25-én két zenekart és több mint négyórás jazzmuzsikát és funkyt hallhatnak az érdeklődők: a várbeli szabadtéri színpadon fellép Candy Dulfer holland énekesnő és szaxofonos, valamint hét zenésztársa. Utána Maceo Parker és nyolc zenésztársa muzsikál majd a veszprémi vár színpadán. A zárónapon, július 26-án a Maliból származó Salif Keita énekesnek és kilenc tagú zenészcsapatának világzenéjét élvezhetik az érdeklődők. Rossz idő esetén valamennyi előadást a Veszprém Arénában rendezik meg.
  
Az ünnepi játékok úgynevezett kísérő rendezvényeként tekinthetik meg azt érdeklődők - június 13. és október 8. között - a várban lévő 260 éves Dubniczay-palota kiállító-helyiségeiben a Herendi Porcelánmanufaktúra 183 éves történetét reprezentáló legszebb porcelánokat.
 
 

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Újra vámpírrajzás

2009. Április 15. Szerda, 19:51, Forrás: Kultúra.hu

Június 5-én indul a Vámpírok bálja című musical harmadik nyári szezonja a Pesti Magyar Színház épületében.

Tovább

Bécsben felújították A holt város című operát

2009. Április 08. Szerda, 20:18, Forrás: AFP

Páratlan sikert aratott Angela Denoke német szoprán A holt város című opera kettős női főszerepében. Erich Korngold művét a bécsi Állami Opera újította most fel Willy Decker rendezésében.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!