Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Még nincs veszélyben a Sziget

2009. Április 24. Péntek, 21:55, Forrás: FigyelőNet

Az önkormányzat nem vonta vissza, sőt ki is egészítette az ismeretlen tettes ellen tett feljelentését a Hajógyári-sziget galériaerdejének megritkítása miatt, de úgy tudjuk, a felek nem hivatalosan már egyeztettek. Óbudának nem célja a fesztivál ellehetetlenítése.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata két levelet is küldött a Sziget Kft.-nek a Hajógyári-szigeten történt fakivágások ügyében, de hivatalos válasz eddig nem érkezett – mondta el az FN-nek Szerdahelyi Kinga, az önkormányzat sajtófőnöke.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője is megerősítette lapunknak, hogy érdemi tárgyalásra még nem került sor, de különböző „médiaszereplések” alkalmával személyesen egyeztettek Bús Balázs polgármesterrel. Ezek eredménye, hogy a Sziget Kft. most összeállítja a fakivágás előtti és utáni állapotok dokumentációját, és bemutatja a jegyzőkönyveket. Gerendai bízik benne, hogy ezzel sikerül tisztázni a helyzetet.

Az önkormányzat akkor tekintené lezártnak az ügyet, ha a Sziget Kft. megtérítené az önkormányzatnak okozott kárt, és helyreállítaná az eredeti állapotokat a szigeten. A 2008-as szerződésben vállaltakkal ellentétben ugyanis a nagy rét a mai napig nincs befüvesítve – fogalmazott lapunknak az önkormányzat. A természetkárosítás ügyében tett feljelentést nem vonták vissza, hanem falopás vádjával ki is egészítették.

A múlt héten a polgármester egy Gerendainak írt nyílt levélben úgy fogalmazott: „Az ügyben tett nyilatkozata és elhárító magatartása megkérdőjelezik számomra a Sziget Kft. további együttműködési szándékát. A III. kerületi Önkormányzat megfontolja, hogy a jövőben bármilyen módon elősegítse a rendezvény megtartását.”

A fesztivál megrendezéséhez szükséges az önkormányzat engedélye is, egyebek mellett a tulajdonosi hozzájárulás vagy a zajkibocsájtás rögzítése. A kerület azonban még nem gondolkodott azon, hogy esetleg megakadályozná a az idei Sziget Fesztivál megrendezését – fogalmaz Szerdahelyi Kinga.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Függöny mögé kukkanthatunk be a Premierrel

2009. Április 24. Péntek, 22:01, Forrás: Kultúra.hu

Alig zárult le a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelynek keretében a Nemzeti Színház adott otthont a Nemzetközi Színházi Fesztiválnak, április 24-25-én újabb rangos európai színházi együttest látnak vendégül. A Toneelgroep Amsterdam vendégjátéka az áprilisban Budapest-szerte megrendezésre kerülő, minden művészeti ágat felölelő Nincs lehetetlen holland kultfeszt programjaként valósul meg. A számos díjjal és fesztiválmeghívással büszkélkedő társulat egy legendás film - John Cassavetes: Premier - nagy sikerű színpadi adaptációjával mutatkozik be a magyar közönségnek.
 

Tovább

Újra vámpírrajzás

2009. Április 15. Szerda, 19:51, Forrás: Kultúra.hu

Június 5-én indul a Vámpírok bálja című musical harmadik nyári szezonja a Pesti Magyar Színház épületében.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!