Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Én egy szemüveges kisfiú vagyok

2009. Május 13. Szerda, 20:45, Forrás: Súgó

Az, hogy minden művészet a valóság tükre, alapigazság. Erre az előadásra viszont még inkább igaz ez a kijelentés, mint bármilyen más alkotásra, hiszen eredeti dokumentumok alapján készült, vagyis szó szerint az életből merít.

Pelsőczy Réka a színészet után a rendezésbe is belekóstolt, és számos sikeres produkció bizonyítja, hogy jól tette. Ezúttal „Mi leszek, ha nagy leszek?” címmel íratott dolgozatot 6–16 éves gyerekekkel, majd a leírt gondolatokat dramaturgiailag elrendezte.
 
Melléjük tett néhány mai állás- és társkereső-hirdetést, végül pedig kilenc színészt egy időre kisgyerekké változtatott, hogy tolmácsolják a leírt vágyakat, és bizonyítsák, hogy a fent említett tükör kicsit mégis görbe.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Jordán a szombathelyi kezdetről és tervekről

2009. Május 21. Csütörtök, 16:40, Forrás: Kultúra

Noha az első előadását csak január közepén tartotta meg a Weöres Sándor Színház, és az idő rövidsége miatt csak három nagyobb bemutatóra futotta, Jordán Tamás szerint összességében mégis sikeres volt a szombathelyi színházalapítás és az első évad is. Értékelés és tervek az igazgatótól.
 

Tovább

Függöny mögé kukkanthatunk be a Premierrel

2009. Április 24. Péntek, 22:01, Forrás: Kultúra.hu

Alig zárult le a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelynek keretében a Nemzeti Színház adott otthont a Nemzetközi Színházi Fesztiválnak, április 24-25-én újabb rangos európai színházi együttest látnak vendégül. A Toneelgroep Amsterdam vendégjátéka az áprilisban Budapest-szerte megrendezésre kerülő, minden művészeti ágat felölelő Nincs lehetetlen holland kultfeszt programjaként valósul meg. A számos díjjal és fesztiválmeghívással büszkélkedő társulat egy legendás film - John Cassavetes: Premier - nagy sikerű színpadi adaptációjával mutatkozik be a magyar közönségnek.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!