Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Pannon Várszínház: nyári bemutatók a veszprémi várban

2009. Május 21. Csütörtök, 16:41, Forrás: MTI

A veszprémi Pannon Várszínház június végén ismét nyári várszínházi programra várja a közönséget; 26-án este lesz Karinthy Frigyes Omnibusz című abszurd játékának premierje a várbeli Dubniczay palota udvarán.
 

Június 27-én az érseki palota előtti téren tartják Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának premierjét élő zenekarral, 28-án pedig ismét a Dubniczay palotában lesz bemutató: délután a gyermekeknek játsszák az Ágacska című mesedarabot.
 
Augusztusban Nagyvázsonyban mutatják be a Miénk ez a cirkusz című, az LGT együttes dalaiból összeállított cirkuszmusicalt, illetve Balatonfüreden és Veszprémben láthatják majd júliusban vagy augusztus elején Erich Kästner Emil és a detektívek című ifjúsági darabját.
 
Az őszi veszprémi kőszínházi előadásokat a nyáron bemutatott János vitézzel és a Miénk ez a cirkusz musicallel kezdik, és bemutatják a Fekete Péter című operettbohózatot is. Januárban, esetleg február elején viszik színre a Botrány az operában, avagy a két tenor című bohózatot, márciusban vagy áprilisban pedig a Tánc-Dal-Fesztivál-2 című darabot mutatják be, amely egyfajta játék a 60-as, 70-es és 80-as évek slágereire.
 
A Pannon Játékszínben ősszel mutatják be Daniel Keyes Virágot Algernonnak című darabját, télen (januárban vagy februárban) Josef és Karel Capek A végzetes szerelem játéka című darabot, és játsszák majd az Omnibuszt is.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Nyár a Pesti Broadwayn - indul a Thália Színház új szezonja

2009. Május 21. Csütörtök, 16:43, Forrás: MTI

Júliusi premierekkel várja a közönséget a Thália Színház, amelynek élére az év elején Zimányi Zsófiát, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetőjét nevezték ki. Folyik a Régi Stúdió felújítása, november közepére készül el.
 

Tovább

Jordán a szombathelyi kezdetről és tervekről

2009. Május 21. Csütörtök, 16:40, Forrás: Kultúra

Noha az első előadását csak január közepén tartotta meg a Weöres Sándor Színház, és az idő rövidsége miatt csak három nagyobb bemutatóra futotta, Jordán Tamás szerint összességében mégis sikeres volt a szombathelyi színházalapítás és az első évad is. Értékelés és tervek az igazgatótól.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!