Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Nyár a Pesti Broadwayn - indul a Thália Színház új szezonja

2009. Május 21. Csütörtök, 16:43, Forrás: MTI

Júliusi premierekkel várja a közönséget a Thália Színház, amelynek élére az év elején Zimányi Zsófiát, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetőjét nevezték ki. Folyik a Régi Stúdió felújítása, november közepére készül el.
 

Zimányi Zsófia elmondta: kísérletnek szánják, de bíznak a nyári bemutatók sikerében. Július 6-án Sam Bobrick és Julie Stein komédiája, a Csókol anyád! páros játékát élvezhetik a nézők Vári Éva és Nagy Ervin előadásában. Ivan Menchell Sírpiknikjének július 7-én lesz a bemutatója, a Parti Nagy Lajos által fordított, Ilan Elad rendezte darabban Bánsági Ildikót, Takács Katalint, Egri Mártát, Margitai Ágit, Gálffi Lászlót és Létay Dórát láthatja a közönség.

Zimányi Zsófia a főváros egyetlen befogadó színházaként említette a Thália Színházat, amelynek így a költségei kétharmadát magának kell előteremtenie, az állami támogatás csupán az egyharmadot fedezi. Újdonság, hogy a 160 bérbe adott este mellett a többin saját, illetve más színházakkal közös produkciókat mutat be.
 
Az eddigieknél több lesz a gyerekprogram, Zimányi Zsófia szerint aki gyermekként hozzászokik a színházba járáshoz, felnőttkorában élete szerves részének tekinti a kultúrát. A januárban megígért családi bérletet bevezetik; prózai, gyermek, tánc és zenei műsor kerül egy sorozatba, így ki-ki érdeklődési körének megfelelően használhatja a bérletet.
 
Kotschy András akusztikus mérnök bemutatta, hogy méréseikre alapozva milyen változásokkal tették a zenei produkciókhoz alkalmasabbá a Tháliát, a zsinórpadlás felé szökő hangnak két hangvető sor állja útját, a színpadra és oldalára is beállíthatók mobil hangvetők, amelyek a nézőtér felé koncentrálják a hangot.

A Filharmónia Budapest Kht.-vel több közös műsort terveznek, előadják az emlékévhez kapcsolódva Haydn A patikus című operáját. Zimányi Zsófia hozzáfűzte: lehetnek további kamaraoperai előadások is, és sajnálja, hogy a Magyar Állami Operaház jövőre már nem játszik náluk.
 
Fesztiválokat is befogadnak: PosztPoszt címmel a pécsi szemle Thália-díjas alkotásait kínálják szeptemberben azoknak, akik nem jutottak el Pécsre. A Budapesti Őszi Fesztivál több előadása is itt talál helyet, Határtalan címmel a külhoni magyar színházművészet mutatkozhat be. Az Arcusfest a nemzetiségi színházakat vonultatja majd föl, a Rivalda sorozatban pedig a vidéki színházak előadásait prezentálják a fővárosi közönségnek, a Budapesti Tavaszi Fesztivál zenei és zenésszínházi műsorait is kereshetik a Tháliában az érdeklődők.
 
A Magyar Telekom Zenekar a következő évadban itt ad nyolc hangversenyt a felújításra váró Zeneakadémia nagyterme helyett. A számos tervből kiemelte az igazgató a november 14-i nyílt napot, ekkor adják át a tervek szerint a korszerűsített Régi Stúdiót. December 31-én a Thália nézőtere kávéházzá alakul: Fullajtár Andrea ilyen környezetben kívánja bemutatni Dietrich ABC című, Marlene Dietrichről szóló összeállítását. Az estet szilveszteri mulatság követi.
 
A hangulatot érdemes őrizni 2009. január 10-ig, a Budapesti Operettszínház és a Thália premierjéig: Molnár Ferenc-Zerkovitz Béla zenés játéka, a Doktor úr kerül színre.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Susan Boyle elbukott a döntőben

2009. Június 01. Hétfő, 20:24, Forrás: Est.hu

Nem nyerte meg a Britain's Got Talent tévés tehetségkutató show-t a britek idei nagy felfedezettje, a 48 éves skót asszony, Susan Boyle.

Tovább

Pannon Várszínház: nyári bemutatók a veszprémi várban

2009. Május 21. Csütörtök, 16:41, Forrás: MTI

A veszprémi Pannon Várszínház június végén ismét nyári várszínházi programra várja a közönséget; 26-án este lesz Karinthy Frigyes Omnibusz című abszurd játékának premierje a várbeli Dubniczay palota udvarán.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!