Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Közel félmillió euróért keltek el a Marcel Marceau-relikviák

2009. Június 01. Hétfő, 20:29, Forrás: MTI

A francia kormány vásárolt meg számos árverési tárgyat Marcel Marceau világhírű pantomimes hagyatékának aukcióján, amelyet azért rendeztek, hogy kiegyenlíthessék a művész adósságait. Az árverés közel félmillió eurós bevétellel zárult.
 

Mint Christine Albanel kulturális miniszter csütörtökön beszámolt róla, tárcája az állam számára vásárolt a "kivételes művész" egykori tárgyaiból. "Rendkívül büszke vagyok, hogy ilyen módon tiszteleghetünk a pantomimművész Marceau emléke előtt" - mondta.
 
A minisztérium a több száz tárgyat számláló, kalapács alá került hagyatékból a művészről készült portrén kívül Marceau rajzait, vízfestményeit, fényképeit, az általa készített modelleket és feljegyzéseket szerezte meg az árverésen. A relikviák részben a Nemzeti Könyvtár, részben a minisztérium saját nemzeti örökség alapítványának tulajdonába kerültek, s az Országos Levéltárban állítják majd ki őket.
 
A kétnapos - kedden és szerdán lezajlott - aukciót Camille, Marceau lánya szervezte, mert a 84 esztendős korában 2007-ben elhunyt művész tetemes tartozást halmozott fel, mivel minden pénzét előadásaiba fektette.
 
Fekete cilinderére a piros virággal 3201 euróért akadt vásárló, fehér tengerészruhájáért a csíkos trikóval és testhezálló zakóval 5700 eurót adott egy licitáló. A számos árverési tétel - köztük bútorok, festmények és műtárgyak - értékét eredetileg 2-300 ezer euróra (86 millió forint) becsülték, ám végül összesen 490 ezer euró (140 millió forint) folyt be értük az árverés során.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

POSZT: rekordszámú produkció a színházi találkozón

2009. Június 01. Hétfő, 20:31, Forrás: MTI

Minden eddiginél több, 18 produkció került a június 4. és 13. között megrendezendő IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába, melyet idén Janisch Attila filmrendező állított össze.
 

Tovább

Nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata

2009. Június 01. Hétfő, 20:26, Forrás: MTI

A közönség szavazatai alapján a színművészek közül Bánsági Ildikó, Pécsi Ildikó, Eperjes Károly és Koncz Gábor, Mészöly Katalin és Tréfás György operaénekes, valamint Pártay Lilla és Lőcsei Jenő táncművész viselheti az "örökös tag" címet.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!