Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Szép nyári napok jönnek!

2009. Június 02. Kedd, 13:33, Forrás: Budapesti Operettszínház

Retro uzsonnacsomag májkrémmel, ismertető kitépett kockásfüzet-lapon, zászlófelvonás az egykori Csillebérci Úttörőtáborban, Trabant és paradicsomos káposzta a menzán. Közelmúltunkban nosztalgiáztak az újságírók a Neoton-musical beharangozó sajtótájékoztatóján, ahogy teszi ezt maga a darab is.
 

A Neoton dalai máig slágerek, nem csoda hát, hogy felmerült, dalaik egy zenés teátrumban keljenek új életre. Az együttes tagjainak is azonnal megtetszett az ötlet, hogy készüljön musical Pásztor László-Jakab György-Hatvani Emese slágereiből. Több mint húsz Neoton-szám hallható a Szép nyári nap című musicalben - egytől egyig mindegyiket a mai napig játsszák a rádiók, pedig 1965-ben a két alapító, a közgázos Pásztor László és Galácz Lajos nem gondolta, hogy a Mikulás-napi egyetemi versenyre összeállt csapat Magyarország egyik legsikeresebb könnyűzenei projektje lesz. A csapat, melyet csehszlovák gitárjuk márkájáról neveztek el, 1968-ban megnyerte az Országos Ki mit tud? vetélkedőt, s ugyanebben az évben készült el a Kell, hogy várj című sláger. Az első nagylemez 1971-ben jelent meg, Bolond város címmel, amit 30 másik követett. Az évek során többféle stílust játszottak, az együttesből tagok váltak ki, újak jöttek, zenéjük végső formáját végül az 1972-es Ki mit tud?-on Csepregi Évával feltűnt lány-vokál, a Kócbabák csatlakozása döntött el véglegesen. A siker innentől végképp megállíthatatlan volt. Végigkoncertezték a világot Dél-Amerikától Afrikán és Európán át Ázsiáig, s mindenhol hatalmas sikert arattak. Sajnos azonban a Szép nyári nap premierjét nem érhették meg mindannyian, köztük az egyik szerző, Jakab György sem lehet már ott a bemutatón.

 A Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nagy nyári premierjére 2009. július 15-én kerül sor, a produkció 15 alkalommal tekinthető meg júliusban és augusztus elején. A Szép nyári nap egy igazi, forró retrobuli - húsz évvel a rendszerváltás után: a darab közelmúltunkban nosztalgiázik. A szereplők a  hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja '56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik... Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz' az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton-slágerekre.

A Kétszázhúsz felett, a Santa Maria, a Don Quijote és a Holnap hajnalig fel is hangzott a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös sajtótájékoztatóján, melyre - stílusosan - az egykori Csillebérci úttörőtábor helyén lévő szabadidőközpontban került sor. Az újságírók kis hátizsákban kaptak uzsonnacsomagot májkrémmel és mackósajttal, meghallgatták Kovács műszerészt (Csonka András), aki aggódva érkezett velük a táborba, mert kislánya rossz társaságba keveredett, részt vettek a zászlófelvonáson, melyet Tóth Antal TSZ melléküzemág-vezető - alias Faragó András - "menedzselt", majd Rózsika, a tábori szakácsnő (Náray Erika) ismertette a heti menüt. Paradicsom minden napra jutott - a napi ebédben két változatban is szerepelt…

Ezt követően az Operettszínház "kultúrműsora" következett, ahol az összes további szereplő bemutatkozott. Pétert Szabó Dávid, Julit Vágó Zsuzsi, Margót Peller Anna, Riát Vágó Bernadett, Sanyát Szerényi László, Öcsit pedig Kerényi Miklós Máté játssza majd - sorolta Somogyi Szilárd rendező. Az osztályfőnök, Panni néni szerepében Szulák Andrea látható - ő motoron érkezett a színpadra. A Pesti Művésznő pedig Trabanttal, s persze az őt alakító Csepregi Éva, a Neoton énekesnője rögtön dalra is fakadt. Négy szereplőnek váltója is van, Náray Erika lesz Panni néni is, ekkor pedig Sz. Nagy Ildikó játssza Rózsikát. Kovács szerepében Dézsy Szabó Gábor látható még. A másik Pesti Művésznő pedig az ugyancsak díva Csengeri Ottília lesz.

Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a Budapesti Operettszínház igazgatója, a darab dramaturgja, s az előadás művészeti vezetője azt emelte ki, hogy a gazdasági válság közepén a Nagymező utcai teátrumnak olyan produkciót kell létrehoznia, mely szórakoztat, de el is lehet rajta gondolkodni. "Ez a musical érdekes vállalkozás, hiszen a színház és egy magáncég koprodukciójáról van szó" - mondta a direktor. Hozzátette: "A szerelem, a tánc, a boldogság jelenti fiatalságot, az idősebbekben pedig biztosan nosztalgia ébred majd a régi idők iránt. Reméljük, hogy a fiatalabbak pontosabb képet kaphatnak a szüleik fiatalságáról, és így az előadás a párbeszédre ösztönöz."

Pásztor László, az egyik dalszerző, a Neoton család atyja felidézte, hogy mintegy tíz évet gondolkodott a musicalötleten. "Sok minden voltam már, dalszerző, cégvezető, de színpadi szerző még nem" - mondta. Persze most ő, s a többi Neotonos is nagyon örül, hogy dalaik új életre kelnek a Budapesti Operettszínház színpadán.

A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO®, a díszlettervező Bartha Andrea, a jelmeztervező Kemenesi Tünde, a zenei vezető Bolba Tamás és Bíró Péter, a koreográfus a friss Harangozó-díjas Duda Éva, a rendező pedig az Abigél sikerét is jegyző fiatal Somogyi Szilárd.

A legforróbb évszak musical-meglepetésére jegyek május 20-ától kaphatók, s kedvezményesen, egy másik előadással (A Bajadér, Abigél, Szentivánéji álom) Szép nyári nap-bérlet is váltható. Nézőink bármelyiket választják, most a szerencsések családi nyaralást is nyerhetnek a Hotel Europa fit négycsillagos hévízi wellness szállodába!

Színház és szórakozás júliusban, nyaralás augusztusban. Szép nyári napok minden hónapban!

 

Jegyrendelés

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Jön Tom Jones

2009. Június 05. Péntek, 11:09, Forrás: FigyelőNet

Nyolc év után november 11-én ismét Budapesten ad koncertet Tom Jones, az egyik legnépszerűbb brit énekes.
 

Tovább

POSZT: rekordszámú produkció a színházi találkozón

2009. Június 01. Hétfő, 20:31, Forrás: MTI

Minden eddiginél több, 18 produkció került a június 4. és 13. között megrendezendő IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába, melyet idén Janisch Attila filmrendező állított össze.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!