Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Kiürülnek és bezárnak az olasz múzeumok

2009. Július 14. Kedd, 10:41, Forrás: Múlt-kor

A csökkenő állami támogatások miatt riasztó helyzetbe kerültek az olaszországi múzeumok, emlékhelyek és filmszínházak.

"Hamarosan már nem leszünk abban a helyzetben, hogy nyitva tudjuk tartani múzeumainkat" - érzékeltette a helyzet súlyosságát a kulturális, sport és turisztikai szolgáltatók érdekvédelmi szövetségének elnöke. A Federculture nevű szervezet kimutatásai szerint 2008-ban a növekedés helyett összességében négy százalékkal visszaesett a múzeumok látogatottsága, de Pompejiben például 12,3 százalékos apadás mutatkozott.

A világhírű firenzei Uffizi képtár 1,55 millió látogatót regisztrált tavaly, ami 3,8 százalékkal kevesebb a 2007-es látogatószámnál, holott az Uffizi a világ leglátogatottabb múzeumait számon tartó listán a tizenharmadik helyet foglalja el. A párizsi Louvre ugyanakkor hétmillióval több látogatóról és 2,4 százalékos növekedésről számolt be - hívta fel a figyelmet az aggasztó itáliai helyzetre a Federculture. A szervezet szerint Olaszországban egyedül Róma ókori emlékhelyeinél, így a Colosseumnál, illetve a torinói egyiptomi múzeumban nőtt az érdeklődők száma.

 

"Az állami támogatás nagy jelentőséggel bír, e nélkül nincsenek magánpénzek sem. Éppen ezért olyan fejlesztési programot javasolunk a kultúra és a szabadidőipar számára, amely a magánbefektetők számára is vonzó lehet" - mondta Roberto Grossi, a Federculture elnöke.

Olaszország valóban veszíthet vonzerejéből - erősítette meg Mario Resca, az itáliai emlékhelyek felügyeletének igazgatója, aki szerint az ország költségvetésének 0,22 százalékát fordítja a kultúrára. Egy ilyen országban ez nagyon kevés. A gazdasági válság miatt az olaszok amúgy is kevesebbet szánnak a kultúrára, az ilyen jellegű kiadásaik 6,89 százalékkal csökkentek. Az olaszországi mozik bevétele 4,9 százalékkal csökkent tavaly.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

David Byrne Budapesten

2009. Július 14. Kedd, 10:48, Forrás: Kultúra.hu

David Byrne Songs of David Byrne and Brian Eno című, július 15-i millenárisbeli koncertje a legújabb, Brian Enóval közösen jegyezett Everything That Happens will Happen Today című közös albumuk bemutatóturnéjának része.
 

Tovább

Sas József távozik

2009. Június 19. Péntek, 06:37, Forrás: FigyelőNet

Sas József távozik a Mikroszkóp Színpad igazgatói posztjából - ezt Horváth Csaba főpolgármester-helyettes jelentette be a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!