Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Gyerekeké a nyár a Margitszigeten és a Városmajorban is

2009. Július 14. Kedd, 11:26, Forrás: Kultúra.hu

Amikor a kőszínház bezár, a szabadtér szélesre tárja kapuit. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad augusztus 30-ig ingyenes interaktív meseelőadásokat rendez szombatonként, a vasárnapok pedig a reneszánsz jegyében telnek. A Városmajor Szabadtéri Színpad is gondol a kicsikre: vasárnaponként mesematinékat tartanak.
 

Idén ünnepeljük Benedek Elek 150 éves születésnapját, valamint halálának 90 éves évfordulójára emlékezünk. A nyári gyermekprogramokat "a nagy mesemondó" és a magyar népmesék jegyében állították össze a szervezők. 2-102 éves korig várják a játékos kedvű gyerekeket és a gyermek lelkű felnőtteket egy közös színházi játékra. Hazai és külföldi népmeséket hallhatnak színművészektől. A nézők segítségével életre kelnek a mesehősök zenével, tánccal, pantomimmal.
 
A margitszigeti Víztoronynál augusztus 29-ig minden szombat délelőtt 11 órától látható egyebek között a Ramazuri együttes A rátóti csikótojása (július 11.), a Babtársulat Szorgos lány című mesejátéka (július 18.). Utóbbi társulat előadja még a Babszemjankót (július 25.) és a Benedek Elek című mesejátékot (augusztus 15.). A Toma és csapata augusztus 1-én és 8-án hív mesevetélkedőre, a Mesekocsi Színház pedig Az állatok nyelvén tudó juhászról (augusztus 22.) és A kis gömböcről regél (augusztus 29.).

A Szent Margit kolostorromoknál vasárnap délelőttönként 11 órától a reneszánsz délelőttökre kerül sor, ahol a magyar és európai uralkodói udvarok zenéjét és szokásait elevenítik fel. Fellép többek között a Babtársulat, a Görbe Tükör Társulat, a Tabulatura, valamint a Kincskereső Meseszínház.
 
A Városmajor Szabadtéri Színpad is gondol a kicsikre: vasárnaponként mesematinékat tartanak. Az amerikai történelem egyik legromantikusabb szerelmi története az "indián királylány" és John Smith legendája, amely ideiglenes békét teremtett az indiánok és fehérek között s amelyből a Walt Disney is mesefilmet készített a gyermekek számára. A Pocahontas július 12-én látható délelőtt fél 11-től. Egy hétre rá jön Frakk, a macskák réme, majd a Kis hableány (július 25.), A hétfejű tündér (július 26.). Az augusztus a Mátyás király a csillagok között című darabbal indul, 9-én Holle anyó, majd Vuk, 16-án Pán Péter, 23-án A kis herceg, végül 30-án A nagy ho-ho kerül színpadra.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Kit választ Gálffi László?

2009. Július 14. Kedd, 11:30, Forrás: Kultúra.hu

Négy nő küzd az özvegy férfi kegyeiért, akit Gálffi László alakít a Thália Színház legújabb bemutatójában, a Sírpiknikben. Egy vérbő komédia júliusban, amit három Kossuth-díjas (Parti Nagy Lajos, Gálffi László, Bánsági Ildikó) aktív jelenléte is fémjelez.
 

Tovább

David Byrne Budapesten

2009. Július 14. Kedd, 10:48, Forrás: Kultúra.hu

David Byrne Songs of David Byrne and Brian Eno című, július 15-i millenárisbeli koncertje a legújabb, Brian Enóval közösen jegyezett Everything That Happens will Happen Today című közös albumuk bemutatóturnéjának része.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!