Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Kit választ Gálffi László?

2009. Július 14. Kedd, 11:30, Forrás: Kultúra.hu

Négy nő küzd az özvegy férfi kegyeiért, akit Gálffi László alakít a Thália Színház legújabb bemutatójában, a Sírpiknikben. Egy vérbő komédia júliusban, amit három Kossuth-díjas (Parti Nagy Lajos, Gálffi László, Bánsági Ildikó) aktív jelenléte is fémjelez.
 

"Ez a vérbő, (tragi)komikus történet bárhol játszódhat, ahol élők és holtak, csalatások és csalások,  vitális özvegyek  - nők és férfiak - téblábolnak a maguk bonyolult, és remélhetőleg hosszú  öregkora felé. Bárhol, bármely nyelven könnyen megbillen a sztereotípiák, bejáratott élethazugságok egyensúlya, s kivillan, a pőre magány, az esendőség, a halálfélelem, mint valami ózonlyukon, amit aztán sírva-nevetve befoltoz az életösztön, a szeretet- és szerelemvágy, a vágy a saját, egyedi, bombabiztos közhelyeink iránt". Parti Nagy Lajost, a Sírpiknik magyarra ültetőjét ez érdekelte igazán Ivan Menchell darabjában, valamint az, hogy "meg tud-e szólalni, és miképpen szólal meg magyarul a négy rivális nő és csábítójuk, mit tudnak, illetve mit tudok én, mint a magyar változat írója hozzáadni az ismerős, tehát teherbíró alaphelyzethez."

A július 6-9. és július 27-30. között, este 8 órától a Tháliában látható darab rendezője a Hat hét, hat tánc színpadra állítója, Ilan Eldad. A Sírpiknik szereplőinek kiválasztásakor nem kellett sokat tűnődnie. A férfi főszereplő, Gálffi László mellé hamar összeállt az özvegyek klubja. Bánsági Ildikó, Margitai Ági, Takács Kati és az őt váltó Egri Márta páratlan "jelenség" együtt, ahogy szurkálódnak, finom eleganciával vetélkednek, majd együtt utálják a jóval fiatalabb, magabiztos riválist, Létay Dórát.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Tímbilding, avagy színház a strandon

2009. Július 14. Kedd, 14:56, Forrás: Exit24

A szabadtéri színdarabok nem újdonságok, fürdőben előadott művet viszont már nagyon régen látott a közönség. De szerencsére vannak, akik újjáélesztik a hagyományt.
 

Tovább

Gyerekeké a nyár a Margitszigeten és a Városmajorban is

2009. Július 14. Kedd, 11:26, Forrás: Kultúra.hu

Amikor a kőszínház bezár, a szabadtér szélesre tárja kapuit. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad augusztus 30-ig ingyenes interaktív meseelőadásokat rendez szombatonként, a vasárnapok pedig a reneszánsz jegyében telnek. A Városmajor Szabadtéri Színpad is gondol a kicsikre: vasárnaponként mesematinékat tartanak.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!