Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Új premierek, új színészek Nyíregyházán

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:28, Forrás: MTI

Négy új színésszel és több bemutatóval kezdi a 2009/2010-es színházi szezont a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata, amely hétfőn tartotta évadnyitó ülését.
 

Tasnádi Csaba, a színház igazgatója elmondta, hogy az idei évadban négy új társulati tag mutatkozik be a szabolcsi nagyváros kőszínházában: Tenczler Tímea, Solti Csanád, Rák Zoltán, valamint Vaszkó Bence, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett színészei. A személyi változások mellett technikai és épületgépészeti fejlesztések zajlottak a színház épületében, utóbbi keretében kialakítottak egy új próbatermet is - tette hozzá az igazgató.   
 
A szezon több új bemutatót tartogat a kultúrát kedvelő szabolcsiak számára: a programban többek közt Shakespeare Lear királya, Móricz Zsigmond három egyfelvonásosa, az Othello Gyulaházán című zenés vígjáték, a Kabaré című musical, valamint egy zenés népi játék, a Csíksomlyói passió szerepel. A Krúdy Kamarában a Closer című tragikomédiát, A mi kis városunk című groteszk játékot és Madách Imre művét, Az ember tragédiáját tekintheti meg a közönség. A gyermekelőadások keretében a Róka-rege és A legkisebb boszorkány című mesejátékokat mutatják majd be.
  
Az évad első előadása is a kisebbeknek szól: október 3-án a Róka-rege című darab premierjével indul a szezon. A nagyszínpadon az első bemutatót, a három egyfelvonásosból álló Móricz-maratont láthatja a közönség.
  
A tervek szerint folytatódnak a korábbi években sikeres tájelőadások és a rendhagyó irodalomórák, ezen túl pedig a hátrányos helyzetű középiskolások színházba jutását elősegítő akciót is támogatja az intézmény. Tasnádi Csaba elmondta: a jegyek és bérletek árai nem változtak 2008-hoz képest, a pedagógusok, nyugdíjasok és gyermek-ifjúsági csoportok számára pedig jelentős kedvezményekkel, színházbarát kártya bevezetésével szeretnék vonzóbbá tenni az előadásokat.
  
A nyár eseményeit összefoglalva az igazgató felidézte: a társulat több vidéki fesztiválon szerepelt sikerrel, valamint hetedik alkalommal vett részt a Pécsi Országos Színházi Találkozón, amelyre a kétszeres fesztiváldíjas Kasimir és Karoline című előadással hívták meg.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Katona József Színház: hat premier az új évadban

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:29, Forrás: Kultúra

Három-három új előadást tűz műsorára a budapesti Katona József Színház és kamaraterme, a Kamra a 2009/2010-es évadban; az első premiert, Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművének bemutatóját november 6-án tartják.
 

Tovább

Hatvanéves a Bábszínház - évadnyitó szerdán

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:26, Forrás: MTI

Megalakulásának hatvanadik évfordulóját ünnepli a Budapest - korábban Állami - Bábszínház társulata, amely szerdán tartja évadnyitó ülését.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!