Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Katona József Színház: hat premier az új évadban

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:29, Forrás: Kultúra

Három-három új előadást tűz műsorára a budapesti Katona József Színház és kamaraterme, a Kamra a 2009/2010-es évadban; az első premiert, Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművének bemutatóját november 6-án tartják.
 

A Katona József Színház augusztus 24-én megtartotta évadnyitó társulati ülését. Az évadnyitón Zsámbéki Gábor ismertette a színház most ősszel induló évadának programját. A nagyszínházban Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő, Weöres Sándor: A kétfejű fenevad és Marivaux: A szerelem diadala című műveit mutatják be, a Kamrában Andrejev Kutyakeringője és Calderón Az élet álom című műve kerül műsorra, a Szabó Réka által rendezett Gyász című produkcióval együtt.

A társulati ülésen átadták a Vastaps Alapítvány díjait is. A legjobb rendezésért Ascher Tamást díjazta az alapítvány kuratóriuma a Barbárok című produkcióért. A legjobb férfi főszereplő díját Hajduk Károly az Éhségben, a legjobb női főszereplőét pedig Jordán Adél A hős és a csokoládékatonában és a Barbárokban nyújtott alakításáért vehette át. A legjobb női mellékszereplő Bodnár Erika (Kétezerhetvenhét), a legjobb férfi mellékszereplő Kocsis Gergely (Barbárok, A hős és a csokoládékatona) lett. A Vastaps Alapítvány különdíját az elmúlt év őszén elhunyt kiváló dramaturg, a Katona társulatának egyik alapító tagja, Fodor Géza kapta posztumusz.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Erős évadot ígér a Bárka

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:30, Forrás: Kultúra

Tizenharmadik évadát kezdi meg szeptemberben a Bárka Színház. Lesz egyebek között Márai-, Nádas-, Esterházy-bemutató.
 

Tovább

Új premierek, új színészek Nyíregyházán

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:28, Forrás: MTI

Négy új színésszel és több bemutatóval kezdi a 2009/2010-es színházi szezont a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata, amely hétfőn tartotta évadnyitó ülését.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!