Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Erős évadot ígér a Bárka

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:30, Forrás: Kultúra

Tizenharmadik évadát kezdi meg szeptemberben a Bárka Színház. Lesz egyebek között Márai-, Nádas-, Esterházy-bemutató.
 

Márai Sándor legtermékenyebb írói korszaka 1930 és 1942 közé tehető. 1930-ban Dormándi Lászlóval közösen szerkesztette az 1914-1930 című képeskönyvet, mely több országban is megjelent. Szintén ebben az évben adta ki Zendülők című művét, amely a kor kamaszainak világát, a háború utáni lelkiállapotot és világszemléletet mutatja be. A Bárka szeptember 25-én tűzi műsorra a Vidovszky György rendezte változatot.

Nádas Péter Találkozás című drámáját Gergye Krisztián állítja színpadra a Stúdióban. Az ötvenes éveket felidéző többszörös szenvedéstörténet premierje október 9-én lesz. Két hétre rá Anger Zsolt mutatja be a Christian Lollike jegyezte és Lars von Trier által 2003-ban celluloidra rögzített Dogville-t. A történet színtere a címadó Dogville, egy kis bányászfalu a '30-as évek Amerikájában. Lakói szegény emigránsok, jó és becsületes polgárok, akik szeretik városukat. Ebbe a világtól elzárt közösségbe érkezik üldözői elől menekülve Grace. A fiatal, csinos nőt a falu lakói egy tanácskozást követően befogadják, és úgy döntenek, menedéket nyújtanak neki az őt üldöző gengszterek elől. Cserébe Grace mindenben a segítségükre van. Ami azonban kezdetben szívességeknek indul, később kényszerré, valóságos terrorrá válik.
 
December 18-án jön Esterházy Péter: Harminchárom változat Haydn-koponyára című mai revüjének ősbemutatója, rendező: Göttinger Pál, zenei vezető: Dinyés Dániel. 2010. február 19-én Tim Carroll rendezi Howard Barker Győzelem című művét, majd Bocsárdi László Nem tudni, hogyan című Luigi Pirandello-feldolgozása (április 23.) következik. Pár napra rá, április 30-tól látható Jon Fosse Őszi álom című művéből Szabó Máté rendezése.
 
Műsoron marad a Koldusopera (rendezte: Alföldi Róbert), a Sirály (rendezte: Szász János), a Piaf Piaf (rendezte: Jorma Uotinen), az Istentelen ifjúság (rendezte: Vidovszky György), a Stúdióban pedig tovább játsszák: az Iskola a határon című Ottlik-művet (rendezte: Vidovszky György) a Tengerent (rendezte: Göttinger Pál), a De Sade pennáját (rendezte: Szabó Máté), a Mulatságot (rendezte: Bérczes László), a Vasárnap nem temetünk (rendezte: Mezei Kinga) című Hrabal-műből készült produkciót és Ladányi Andrea és Borlai Gergely BL-jére is beülhetünk.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Ken Hensley az A38-on

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:32, Forrás: Kultúra

Az nyilván csak félreértés lehetett, ott és akkor, hogy a robusztus orgona bekerült a rakenrollba. Azonban milyen jó, hogy a kísérletező kedvű urak betolták ezt a hangszert a gitárok és dobok közé, hiszen ha nem tették volna, sem a Purple, sem pedig alanyunk, a Uriah Heep nem tehette volna le névjegyét ilyen formában. Az egykori UH vezér most az A38-on orgonál.
 

Tovább

Katona József Színház: hat premier az új évadban

2009. Augusztus 26. Szerda, 22:29, Forrás: Kultúra

Három-három új előadást tűz műsorára a budapesti Katona József Színház és kamaraterme, a Kamra a 2009/2010-es évadban; az első premiert, Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművének bemutatóját november 6-án tartják.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!