Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Célegyenesben a kismartoni Haydn ünnepi játékok

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:45, Forrás: Kultúra

A koncertciklust Fischer Ádám és az Osztrák-Magyar Haydn Filharmonikusok zenekar nyitotta meg kedd este, Heinz Fischer osztrák államfő jelenlétében.
 

A minden szeptemberben megrendezett kismartoni Haydn-napok idén, a Haydn-emlékévben különleges hangsúlyt kapnak, a barokk zeneművek világhírű tolmácsolói, zenekarok, szólisták és karmesterek lépnek fel a gazdag programsorozatban.

A Haydn-napok idei mottója: London és Párizs, ennek megfelelően a zeneszerző e két városban komponált művei állnak a program középpontjában.
 
Az osztrák-magyar zenekar még három alkalommal - szeptember 12-én, 22-én és 28-án - lép a Haydn-napok közönsége elé, egy alkalommal Jordi Savall katalán hegedűművész és karmester vezetésével.
 
Haydn 92-es számú, Oxford szimfóniáját adja elő az Orchestra of the Age of Enlightenment Laurence Cummings vezetésével. Fellép még többek között a holland Amsterdam Baroque Orchestra Ton Koopman és a Freiburger Barockorchester Gottfried von der Goltz vezetésével. Felhangzik Haydn Óra-szimfóniája és utolsó, Orfeusz és Eurüdiké, avagy a filozófus lelke címen ismert operája is.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Szolgáltatás, oktatás és egy új fesztivál - a Krétakör tervei 2012-ig

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:47, Forrás: MTI

Egy kulturális szolgáltató cég, egy előadóművészeti iskola alapjainak lerakása és egy új fesztivál jelentheti a megújult formában működő Krétakör alapjait - mondták el a művészeti műhely vezetői a budapesti Krétakör Bázison tartott szerda esti sajtótájékoztatójukon.
 

Tovább

Zsidó Nyári Fesztivál

2009. Augusztus 31. Hétfő, 11:51, Forrás: Exit24

A Zsidó Nyári Fesztivál mára különleges helyen szerepel a nyári fesztiválok sorában, mert nagyon szerethető módon nyújt bepillantást egy zártabb kultúra világába. A fesztivál szélesre tárt kapukkal várja, a magyar, az európai, és a tengerentúli közönséget.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!