Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Őze Áron kapta az Ivánka Csaba-díjat

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:48, Forrás: MTI

2009-ben az Ivánka Csaba-díjat - Pusztai Ágoston szobrászművész alkotását - Őze Áron színművész nyerte el.
 

Az Ivánka Csaba-díjat 2009-ben Őze Áron kapta az indoklás szerint tragédiában, komédiában, vígjátéki és zenés színpadi szerepekben egyaránt hiteles, intuitív alakításaiért, A cella című legendás előadás rendezéséért, - elhivatott, emberi fedezettel megalapozott, művészi és tanári munkájának elismeréseként.
 
Ivánka Csaba (1948-1996) a Nemzeti Színház tragikusan fiatalon elhunyt nagytehetségű Jászai Mari-, és Tamási Áron-díjas színész-rendezője volt. Emlékének ápolására, a művész édesanyja és testvérei alapítványt hoztak létre azzal az elsődleges rendeltetéssel, hogy évente egy alkalommal egy arra érdemes színházművész elnyerhesse az Ivánka Csaba-díjat.
 
Az elismerés - Pusztai Ágoston szobrászművész alkotása - az alapítók szándéka szerint elsősorban olyan színházak társulataiban kerül átadásra, amelyek Ivánka művészi életében fontos szerepet játszottak.
 
A kitüntetést idén a Magyar Színház évadnyitó társulati ülésén, szeptember 7-én, Kubik Anna adta át.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

8. L1 Kortárs Táncfesztivál

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:49, Forrás: Exit24

Idén nyolcadszor rendezi meg fesztiválját az L1 Egyesület, e független táncművészeket összefogó formáció. Ezúttal az alaposan átformálódott, s mind izmosodó rendezvényen a tagok (Ladjánszki Márta, Szabó Réka és Berger Gyula) munkáival nem találkozunk, szellemük azonban természetesen a program fölött lebeg.
 

Tovább

Szolgáltatás, oktatás és egy új fesztivál - a Krétakör tervei 2012-ig

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:47, Forrás: MTI

Egy kulturális szolgáltató cég, egy előadóművészeti iskola alapjainak lerakása és egy új fesztivál jelentheti a megújult formában működő Krétakör alapjait - mondták el a művészeti műhely vezetői a budapesti Krétakör Bázison tartott szerda esti sajtótájékoztatójukon.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!