Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

8. L1 Kortárs Táncfesztivál

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:49, Forrás: Exit24

Idén nyolcadszor rendezi meg fesztiválját az L1 Egyesület, e független táncművészeket összefogó formáció. Ezúttal az alaposan átformálódott, s mind izmosodó rendezvényen a tagok (Ladjánszki Márta, Szabó Réka és Berger Gyula) munkáival nem találkozunk, szellemük azonban természetesen a program fölött lebeg.
 

Magyar és külföldi alkotók munkáiból válogattak, saját ízlésük szerint. Az izgalmas egyvelegben ismert és feljövő hazaiak, ígéretes és itthon még nem látott külföldi alkotók-előadók munkáival találkozunk.

Szeptember 12-én a német Bettina Helmrich Σ-önmagam című szólójában az egyén személyiségének különböző oldalaival játszik: rafinált szólómű ez, melynek előadója, két projektált mozgókép „társaként” egy virtuális trióba cseppen. Lakat Andrea Rétegek című húszpercese festészeti párhuzamokkal boncolgatja a létezéssel lerakódott érzelmi üledéket, emlékeket, évek maradékát. Pataky Klári nemrégiben bemutatott Basta cosí! című, feszült, talányos hangulatú műve zárja a három tételes estet, mely egy különös emberi hármas, háromszög zaklatott ábrázolata. 14-én a szlovák Debris Company Hexen című izgalmas munkája, „kapcsolatokkal és magánnyal foglalkozó asszociációs drámája” látható. Utána egy cseh darab, a világhírű Ultima Vez tagjának, a flamand Thomas Steyaertnek Rejtett tájképe a színen, melyet rejtett vágyakat felszínre hozó, szürrealista tündérmeseként aposztrofál az alkotó.
 
8. L1 Kortárs Táncfesztivál  2009 szeptember 10–14. 19h

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

25 éve halt meg Máté Péter

2009. Szeptember 11. Péntek, 13:36, Forrás: FigyelőNet

Szinte nem is tudjuk eldönteni, hogy sok-e, vagy kevés az a 25 év, amely eltelt azóta, hogy Máté Péter meghalt. A dalai ma is működnek, mintha tegnap ment volna el, de már szinte klasszikus művekké is váltak, mint a rég halott zeneszerzők művei.
 

Tovább

Őze Áron kapta az Ivánka Csaba-díjat

2009. Szeptember 10. Csütörtök, 20:48, Forrás: MTI

2009-ben az Ivánka Csaba-díjat - Pusztai Ágoston szobrászművész alkotását - Őze Áron színművész nyerte el.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!