Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Az öldöklő angyal is lesz a Budapesti Őszi Fesztiválon

2009. Szeptember 26. Szombat, 16:06, Forrás: MTI

Sokszínű programok várják a közönséget október 9. és 18. között a Budapesti Őszi fesztiválon, amelyet immár 18. alkalommal rendeznek meg.
 

"A 18. Budapesti Őszi Fesztivál (BŐF), mint a sorszáma mutatja, mára nagykorúvá vált, ezért kimondhat bizonyos szavakat és napirendre veheti a szex témakörét is" - fogalmazott Kovalik Balázs művészeti vezető az eseményekről tartott a budapesti sajtótájékoztatón.
  
Beszámolt arról, hogy a fesztivál jegyeinek 33 százalékát már eladták. Mint elmondta, idén 111 millió forintnyi támogatást kaptak, szemben a tavaly 146-tal és a tavalyelőtti 160 millióval.

Évek óta a fesztivál megbízható támogatója a budapesti Goethe Intézet, amely szívesen adna többet is, ha egy évre előre megmondhatnák a BŐF szervezői, milyen programokhoz járulhatnak hozzá. Az intézetben nyílik meg a fesztivál első napján az In memoriam Pina Bausch című fotókiállítás. A nyáron elhunyt, a XX. századi táncművészetet megújító német koreográfusnőről az EDIT elnevezésű táncfilm-fesztiválon (amely a BŐF "gyermeke") is megemlékeznek a Toldi moziban.
  
A Goethe Intézetnek köszönhető a Münchner Kammerspiele vendégjátéka is a Thália Színházban. A Nobel-díjas osztrák írónő, Elfriede Jelinek Rechnitz (Az öldöklő angyal) című drámáját mutatják be. A burgenlandi Rohonc kastélyában 1945. március 24-én éjszaka hajnalig tartó mulatságot rendeztek; a Batthyány Margit grófnőnél vendégeskedő náci vezetők az est "fénypontjaként" csaknem kétszáz magyar zsidó kényszermunkást lőttek agyon. A náci múlt osztrák feldolgozásával szemben közismerten kritikus Jelinek nem pusztán a történelmi tragédiáról, az elembertelenedés botrányáról ír, művének konkrét vonatkozásai is nyilvánvalóak. A bemutatóra nem Ausztriában került sor, hanem a Hitler hatalomra jutásában egykor oly fontos szerepet játszó Münchenben, ahol a Jossi Wieler rendezte előadás az elmúlt évad egyik kiemelkedően fontos eseménye lett.

 


 
Mundruczó Kornél, mint a Sex in Art on Film című sorozatnak helyet adó Kino egyik tulajdonosa arról számolt be, hogy a fesztivál keretében bemutatandó filmek kerülik a pornográfiát, ezekben a testi érintkezés formaalkotó eszközzé válik: művészetté.
 
A kortárs művészet "kockáiból" a fesztiválon bátran válogathat a közönség: az E.öt zenei est a Trafóban, amelyen az Eötvös-tanítvány Jean-Philippe Wurtz vezette Ensemble Linea, napjaink egyik legsokoldalúbb kortárs zenei együttese Eötvös Péter kamaraművei közül válogat.

A flamand Muziektheater Transparent Ruhe című zenés színházi produkcióval szerepel a Millenáris Teátrumban. A Josse De Pauw által rendezett előadás nem ítélkezik, pusztán rámutat arra a feldolgozhatatlan tényre, hogy a második világháború náci borzalmainak jelentős része nem az ördög műve volt, hanem egyszerű átlagembereké.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Koncz Zsuzsa megmutatja a Bárkát

2009. Szeptember 26. Szombat, 16:07, Forrás: MTI

10 éves a Bárka Színház címmel október 6-ig Koncz Zsuzsa kiállítása látható a teátrum kávézójában.

Tovább

Meghalt Bujtor István

2009. Szeptember 25. Péntek, 16:07, Forrás: Index

Hatvanhét éves korában elhunyt a Pogány Madonna [2] és a Hamis a baba [3] színész-rendezője. A Veszprémi Petőfi Színházat igazgató művész július végén került kórházba életveszélyes állapotban, csütörtökön került a budapesti honvédkórházba.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!