Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Vita az Örkény Színház önállóságához szükséges pénzről

2009. Szeptember 26. Szombat, 16:09, Forrás: MTI

A városvezetéssel ellentétben a Fővárosi Közgyűlés Kulturális  Bizottsága pénzt is javasol - összességében csaknem 300 millió forintot - a művészszínházi projektet megvalósító Örkény István Színház Madách Színháztól független, önálló működésére.
 

Bőhm András bizottsági elnök elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet korábban úgy foglalt állást: a költségvetési tárgyalások során derül majd ki, hogy mennyi pénz jut a színház önállóvá válására.
 
A kulturális bizottság szerint azonban "ez egy felelőtlen dolog" - jegyezte meg. Ha ugyanis önálló színház létesül, akkor ahhoz pénzre is szükség van, különben nem érdemes önálló státuszt adni a teátrumnak. Ezért a bizottság kezdeményezi, hogy a közgyűlés októberben ne csak a színház önállóvá válásáról, hanem az ehhez szükséges forrásról is döntsön - fűzte hozzá Bőhm András. Megjegyezte, hogy azonnal mintegy 60 millió forintra lenne szükség az önállóvá váláshoz, ennyi pénz pedig előteremthető az önkormányzat költségvetéséből.
 
Csomós Miklós alelnök szerint meglepő, hogy bár Horváth Csaba főpolgármester-helyettes többször is azt ígérte, lesz pénz az Örkény Színház önállóságára, most mégis olyan javaslat került a bizottság elé, amely eltér ettől. A bizottság alelnöke - hangsúlyozva, hogy a működés feltételeit a jelenlegi városvezetésnek kell biztosítania - közölte, hogy akkor támogatja szakmailag az Örkény Színház önállóságát, ha ahhoz pénzt is adnak.
  
A politikusok elmondták azt is, hogy elnapolták a döntést a színházi célú bizottsági keret, 28 millió forint felosztásáról.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Európa legidősebb aktív színésze Senkálszky Endre

2009. Október 06. Kedd, 10:10, Forrás: MTI

Kilencvenöt éves Senkálszky Endre érdemes művész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja, Európa legidősebb aktív színésze.
 

Tovább

Koncz Zsuzsa megmutatja a Bárkát

2009. Szeptember 26. Szombat, 16:07, Forrás: MTI

10 éves a Bárka Színház címmel október 6-ig Koncz Zsuzsa kiállítása látható a teátrum kávézójában.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!