Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Leitatja a nézőket a Budaörsi Játékszín

2009. Október 06. Kedd, 10:15, Forrás: MTI

A Budaörsi Játékszín megszépülve, megújulva fogadja az új évadban a közönséget. Az Anconai szerelmesek évadnyitó sikere után két újabb bemutatóra készül a teátrum és "beavató színház" elnevezéssel interaktív színházi sorozatot is kívánnak indítani.
 

A külső homlokzat elegáns fehér borítást kapott, a felújított előcsarnok az újonnan felszerelt lámpatestekkel a tágasság érzetét kelti. Új nézőtéri világítási híd emeli az előadások fényét, a régi kopottas függönyöket lecserélték, korszerűsítették a hangtechnikai berendezéseket és a számítógépes parkot. Ahogy Magyar Attila művészeti vezető megfogalmazta: "Olyan épületről álmodunk, amelynek köntösében erőteljesebben, sokoldalúbban jeleníthetjük meg a kultúrát".
 
Az Anconai szerelmesek fergeteges évadnyitó sikere után két újabb bemutatóra készül a Budaörsi Játékszín. Október 7-én "indít támadást" a nézők rekeszizmai ellen a Jó pálinka itassa magát! 2.0 című produkció - szerzője az élet - Koleszár Bazil Péter rendezésében. Ezt követően a XX. századi cseh irodalom világhírű fenegyereke, Milan Kundera Jakab és az ura című komédiája ígér jó mulatságot. Az október 16-ai bemutatót Salamon Suba László állítja színre.

A fenti bemutatókon kívül két különleges színházi produkció érdemel még említést. Október 5-én A pisztráng és mások címmel Méhes Csaba estje látható a Budaörsi Játékszínben, majd október 12-én a Szélben lebegő pillangó című táncjátékban gyönyörködhet a nagyérdemű.
 
A Budaörsi Játékszín Salamon Suba László vezetésével a 2009-2010-es évadban "beavató színház" elnevezéssel, interaktív színházi sorozatot kíván indítani az általános iskola felső tagozatosai, illetve a középiskolák diákjai számára. A sorozat célja, hogy a teátrum színészei - a kötelező irodalom egy tetszés szerinti jelenetét kiemelve - egy-egy a kiválasztott darabot bemutassanak, vagy szabadon válogatva a művek között, megismertessék a fiatalokat a "színházcsinálás" folyamatával, azzal az izgalmas és érdekes munkával, amely egy mű kiválasztásától - a próbafolyamaton keresztül - a bemutatóig tart.

 

Jegyrendelés

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Októberben újra Budapesten lép fel a Spyro Gyra

2009. Október 16. Péntek, 20:41, Forrás: Kultúra.hu

A zenekar két évvel ezelőtt, a Millenáris Teátrumban tartott koncertjére szinte azonnal elfogyott az összes jegy, így sokan kívül rekedtek. Számukra és azok számára is, akik részesei lehettek ennek a zenei élménynek, jó hír, hogy a Spyro Gyra október 24-én a Budapest Kongresszusi Központ színpadára áll.
 

Tovább

Így csináljunk operát?

2009. Október 06. Kedd, 10:12, Forrás: Fidelio

Dicséretes vállalás, hogy az Operaház műsorában továbbra is szerepelnek a legfiatalabb korosztályokat, vagyis a jövő közönségét célzó előadások. Az őszi programban a tavalyi, nagyszerű Pomádé királyt követően újabb gyerekeknek szóló bemutató szerepel, ezúttal gyerekek közreműködésével.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!