Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Verebes színházigazgató lesz

2009. November 04. Szerda, 15:50, Forrás: Index

A Napi Ász információi szerint a Napkelte műsorvezetője a Mikroszkóp Színpadot irányíthatja jövőre, miután csak ő pályázott a posztra.
 

A Napi Ász információi szerint Verebes István lesz januártól a Mikroszkóp Színpad új direktora. A bulvárlap szerint ez már nyílt titok a szakmában, Selmeczi Tibor december 31-ei távozásával Verebes alakíthatja majd át a Mikroszkóp repertoárját.

Hivatalosan még nincs döntés a színház új vezetéséről, de a Napi Ász szerint mindössze egyetlen pályázat érkezett, Verebes Istváné. A bulvárlap szerint a szakma egyébként nem tartja jó lépésnek Verebes indulását az igazgatói posztért, sokak szerint jobban illett volna hozza a Vidám Színpad vezetése.

Selmeczi Tibor már hetekkel korábban jelezte, hogy nem akar indulni újból az igazgatói székért, és egyetlen dolog árnyékolja be csupán utolsó napjait a színházban: „az utódlás kérdése”.

Verebes egyébként nem először vezetne színházi társulatot, a színész, rendező, dramaturg és műsorvezető 1990-től 1993-ig a Komédium Színház igazgatója volt, majd 1993-tól 1998-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatát vezette.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Nagy színházi csoport jött létre Nagy-Britanniában

2009. November 04. Szerda, 16:37, Forrás: Kultúra.hu

Nagy-Britannia egyik legnagyobb színházi csoportját hozta létre az Ambassador Theatre Group, amely bejelentette, hogy a Live Nation színházainak megvásárlásával 39-re bővítette intézményeinek számát.
 

Tovább

Angels in Harlem Gospel Choir Magyarországon

2009. Október 23. Péntek, 21:28, Forrás: Kikötő Online

A világhírű Angels In Harlem Gospel Choir az Egyesült Államokban a leghíresebb, és világviszonylatban is kiemelkedő gospel kórus. Bár több hozzájuk hasonló társulat is turnézik, ez a leghitelesebb, és a legelső, amelyet Allen Baily alapított 1986-ban. December elején, három magyrországi városba: Budapestre, Debrecenbe, és Pécsre is elhozzák a béke és a szeretet üzenezét.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!