Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

New York-i komédiák századszor!

2009. November 04. Szerda, 16:40, Forrás: Kultúra.hu

Három év töretlen sikert tudhat magáénak Woody Allen New York-i komédiák címen játszott két egyfelvonásosa, a Central Park West és a River Side Drive, amely november 6-án ünnepli századik előadását.
 

Az amerikai filmvígjáték utolérhetetlen nagymesterének, Woody Allennek talán a legmulatságosabb színpadi művét mutatta be három éve a budapesti Centrál Színház, ahol a szerző nevén túl a parádés szereposztás is hozzájárult ahhoz, hogy az előadásra szinte lehetetlen jegyet szerezni.
 
A Central Park West a kapuzárási pánik tragikomédiája. A mű hőseinek minden fiatalkori vágya beteljesült: gazdagok, sikeresek és házasok. Ez utóbbi, nem mindig kellemes "tulajdonságuk" az, amelyről hébe-hóba igyekeznek megfeledkezni. Ha a középkorúak idő elől való menekülései kísérleteit vesszük sorra, nincs ideálisabb a házasságtörésnél. Ám egyszer minden cuppogós kis titokra fény derül: ebbe a kínos helyzetbe kerül a darabban szereplő két házaspár is.

A Riverside Drive-ban egy hétköznapinak induló találkozás fordul át abszurd burleszkbe. Főhősünk, Jim, aki akár a szerző alteregója lehetne, egy délután a folyóparton várja szeretőjét, hogy véget vessen viszonyuknak. Jim státusza igen hasonló a Central Park West szereplőéihez - a férfi az Amerikai Álom prototípusa. A várakozást egy hajléktalan felbukkanása fokozza: Fred egy guru magabiztosságával, ám egy tébolyult gátlástalanságával mutat rá Jim életének kisebb-nagyobb hazugságaira - beleértve az összes kínosan intim, azaz felettébb szórakoztató részletet. Missziója, hogy megoldja újdonsült barátja összes problémáját, meglepő fordulathoz vezet.
 
A New York-i komédiák főszerepeiben olyan jeles művészek komédiáznak önfeledten, mint Básti Juli, Rudolf Péter vagy Nagy-Kálózy Eszter.

Jegyrendelés

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Katasztrófát okozhat a pécsi színház rossz állaga

2010. Február 09. Kedd, 15:02, Forrás: Kultúra.hu

Akár tömeges katasztrófa is bekövetkezhet a Pécsi Nemzeti Színházban a teátrumot, valamint a szomszédos lakóépületet összekötő födémszerkezet meggyengülése miatt.
 

Tovább

Nagy színházi csoport jött létre Nagy-Britanniában

2009. November 04. Szerda, 16:37, Forrás: Kultúra.hu

Nagy-Britannia egyik legnagyobb színházi csoportját hozta létre az Ambassador Theatre Group, amely bejelentette, hogy a Live Nation színházainak megvásárlásával 39-re bővítette intézményeinek számát.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!