Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Katasztrófát okozhat a pécsi színház rossz állaga

2010. Február 09. Kedd, 15:02, Forrás: Kultúra.hu

Akár tömeges katasztrófa is bekövetkezhet a Pécsi Nemzeti Színházban a teátrumot, valamint a szomszédos lakóépületet összekötő födémszerkezet meggyengülése miatt.
 

Az Új Dunántúli Napló a birtokába került statikai szakvéleményre hivatkozik, amely még tavaly készült a színházépület teljes körű felmérése során. Az önkormányzat által megrendelt vizsgálat arra kereste a választ, hogy biztosítható-e a biztonságos üzemeltetés az 1987-ben felújított, részben átalakított, kibővített épületegyüttesben.
 
Szakértők megállapították, hogy az eltelt időszakban az öregedés és a káros környezeti hatások miatt jelentős változások következtek be, ezért széles körű beavatkozásra van szükség, részben az azonnali életveszély-elhárítás miatt.
 
Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere úgy vélte: az előző városvezetés elodázta a színház problémáját. Az önkormányzat most azon van, hogy kidolgozza a tennivalókat, s a halaszthatatlan munkálatok elvégzése ne zavarja az intézmény működését. Az viszont egyértelmű, hogy kormányzati segítség nélkül nem történhet meg a színház rendbetétele - olvasható a baranyai napilapban.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

A Libération méltatta Schilling Árpád cirkuszszínházát

2010. Február 09. Kedd, 15:08, Forrás: Kultúra.hu

Egy teljes oldalon méltatta kedden Schilling Árpád legújabb rendezését a Libération című francia napilap.
 

Tovább

New York-i komédiák századszor!

2009. November 04. Szerda, 16:40, Forrás: Kultúra.hu

Három év töretlen sikert tudhat magáénak Woody Allen New York-i komédiák címen játszott két egyfelvonásosa, a Central Park West és a River Side Drive, amely november 6-án ünnepli századik előadását.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!