Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Hollywoodi sztárok is versengenek a rangos londoni színházi díjért

2010. Február 09. Kedd, 15:09, Forrás: MTI

Rachel Weisz, Jude Law, Keira Knightley és más hollywoodi sztárok is felkerültek a 2010-es Laurence Olivier brit színházi díj jelöltlistájára.
 

A jelöltek névsorát hétfőn tették közzé Londonban. A Laurence Olivier-díjra - amely a Broadway Tony-díjának felel meg - a londoni színházakban bemutatott színdarabok, musicalek, táncelőadások és operák alkotói, illetve művészei kaphatnak jelölést.
  
Jude Law a Hamlet címszerepéért esélyes a legjobb színész díjára. A kategóriában rajta kívül James Earl Jones (Macska a forró bádogtetőn), James McAvoy (Three Days of Rain), Mark Rylance (Jerusalem) és Ken Scott (Pillantás a hídról) kapott jelölést.
  
Rachel Weisz A vágy villamosában nyújtott alakításáért nyerheti el a legjobb színésznő díját. Rajta kívül az X-akták Scully ügynöke, Gillian Anderson (Nóra), Lorraine Burroughs (The Mountaintop), Imelda Staunton (Entertaining Mr. Sloane) és Juliet Stevenson (Duet for One) került még fel a listára.
  
Keira Knightley a legjobb női mellékszereplő kategóriában jutott a legjobb öt közé Moliére A mizantrópjának modern adaptációjában. Egyik vetélytársa a Blood Brothers című musicalben szereplő Melanie Chisholm, ismertebb nevén Mel C lett, az egykori Spice Girlsből.
  
A Mr. Bean sztárja, Rowan Atkinson a Twist Oliverben eljátszott Faginért jutott be a legjobb férfi mellékszereplők mezőnyébe.
  
A Spring Awakening című zenés-táncos darab hét jelölést kapott, köztük a legjobb musicalét. A drámák terén viszont a texasi energiaóriás összeomlásáról szóló Enron, Lucy Prebble színműve, valamint Jez Butterworth Jerusalem című darabja vezeti a jelölőlistát hat-hat nevezéssel.
  
Utóbbi két mű a legjobb új dráma díjáért is verseng, amelyre Katori Hall The Mountaintop című, Martin Luther Kinget megidéző színművét és John Logan Mark Rothko festőművészről szóló Red című darabját is jelölték.
  
A Laurence Olivier-díj nyerteseit március 21-én jelentik be egy londoni ceremónia keretében.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Három fantom a Madách Színházban

2010. Február 09. Kedd, 15:10, Forrás: Kultúra.hu

Magyarországi színpadokon nem mindennapi jubileumot ünnepel ismét a Madách Színház. A Macskák után Az Operaház fantomja is jubilál. Február 7-én a 600. előadásához érkezik.
 

Tovább

A Libération méltatta Schilling Árpád cirkuszszínházát

2010. Február 09. Kedd, 15:08, Forrás: Kultúra.hu

Egy teljes oldalon méltatta kedden Schilling Árpád legújabb rendezését a Libération című francia napilap.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!