Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Három fantom a Madách Színházban

2010. Február 09. Kedd, 15:10, Forrás: Kultúra.hu

Magyarországi színpadokon nem mindennapi jubileumot ünnepel ismét a Madách Színház. A Macskák után Az Operaház fantomja is jubilál. Február 7-én a 600. előadásához érkezik.
 

Hosszú volt az út Londontól a Madách Színházig. Az idők folyamán a világ számos országában színre került a mű, természetesen replika előadásban, azaz az eredeti londoni előadás pontos másolásában.
 
Aztán Andrew Lloyd Webber szabad felhasználási engedélyt adott a Madách Színháznak és Szirtes Tamásnak a színpadi megvalósításra. Háromfordulós szereplőválogatás több héten át, azután közben az előkészületek, hogy a több hónapos próbaidőszakot már mindenki felkészülten kezdhesse. 2003. június 1-én volt a bemutató, 6 év alatt elérkeztek a 600. előadáshoz.
 
A jubileumi este különlegessége lesz, hogy három-három Fantom, Christine és Raoul lép színre, a hármas szereposztás tagjai ugyanis stafétaszerűen váltják egymást a különleges alkalom tiszteletére.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Csernus Imre előadás sorozat az IBS-ben!

2010. Február 09. Kedd, 20:22, Forrás:

Február 19-én „Zsák a foltját” címmel ezt követően pedig március 17-én „A Nő” címmel tart előadást a tévéből is ismert pszichológus.
 

Tovább

Hollywoodi sztárok is versengenek a rangos londoni színházi díjért

2010. Február 09. Kedd, 15:09, Forrás: MTI

Rachel Weisz, Jude Law, Keira Knightley és más hollywoodi sztárok is felkerültek a 2010-es Laurence Olivier brit színházi díj jelöltlistájára.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!