Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Szigorú költségvetést ígér a Sziget

2010. Április 06. Kedd, 11:36, Forrás: Index

A költségcsökkentés keretében tavaly színpadokat vontak össze, állami segítséget kértek, miközben megerősített külföldi reklámkampánnyal és speciális diákkedvezményekkel próbálták fenntartani a látogatottságukat.
 

Nem lazít a tavaly bevezetett válságkezelő intézkedéseken a Sziget Fesztivál szervezője, marad többek között a szigorú költségvetés és a megerősített külföldi reklámkampány - írta Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetőjére hivatkozva a Világgazdaság keddi számában.

A cég az idén főleg az új, a júniusban megrendezendő Stargarden fesztiváltól vár számottevő forgalombővülést.

"A 390 ezres látogatószámával és 150 millió forintos nyereségével a válság dacára üzleti szempontból a tavalyi volt az eddig legsikeresebb Sziget Fesztivál, ez talán részben azoknak a válságkezelő intézkedéseknek is köszönhető, amelyeket megléptünk" - mondta a lapnak Gerendai Károly.
A költségcsökkentés keretében tavaly színpadokat vontak össze, állami segítséget kértek, miközben megerősített külföldi reklámkampánnyal és speciális diákkedvezményekkel próbálták fenntartani a látogatottságukat - emlékeztetettek a lapban.

 

2,65 milliárdot költenek

Gerendai Károly a tavalyi siker ellenére az eddigi jelekből nehéz évre számít az idén.
"Gyakorlatilag kőbe véstük a Sziget költségvetését, amely nem haladhatja meg a tavalyi 2,65 milliárd forintot, csak egyetlen esetben, ha olyan nemzetközi sztárt sikerülne idehívni, aki jelentős többletlátogatót vonzana a rendezvényre" - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly.
Az idén még nagyobb hangsúlyt helyeznek a külföldi promócióra: közvetlen reklámra mintegy 400 ezer eurót költenek, a különböző együttműködésekkel a nemzetközi kampány értéke meghaladhatja az egymilliót.
 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Elhunyt Ádám Ottó, a Madách Színház volt igazgatója

2010. Április 10. Szombat, 10:45, Forrás: Index

82 évesen meghalt Ádám Ottó, a Madách Színház volt főrendezője és igazgatója. Többször kapott Jászai Mari-díjat, Kossuth-díjjal és Táncsics Mihány-életműdíjjal is kitüntették.
 

Tovább

A "rehabilitált" Brankovics György a Thália Színházban

2010. Április 06. Kedd, 11:28, Forrás: Kultúra.hu

Erkel Ferenc utolsó befejezett operája, a Brankovics György "rehabilitált" változatát mutatja be csütörtökön a Kolozsvári Magyar Opera a fővárosi Thália Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként, az Erkel-bicentenáriumhoz kapcsolódva.
 

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!