Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Szárnyalt a Kolibri

2010. Június 12. Szombat, 22:10, Forrás: kultura.hu

Az előadásszámot mintegy tíz százalékkal (550-re), nézőtere átlagos kihasználtságát pedig 98 százalékosra növelte a színház. A jövő évad első bemutatója Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának bábelőadása lesz.

(MTI) - A pénteki évadzáró társulati ülésen egyperces csenddel emlékeztek a május végén elhunyt Békés Pál íróra, aki sok egyéb mellett a színház egyik húzódarabját, a 250. előadásán túl járó Spárga-tengeralattjárót is írta. Novák János, a Kolibri Színház teátrum igazgatója kiemelte: a darab műsoron tartásával tudnak méltóképpen megemlékezni az íróról.
 
 Helló, náci!
Az igazgató az elmúlt évadot kiemelkedőnek nevezte. "Fantasztikus évad volt, gyönyörű színészi teljesítményekkel" - fogalmazott Novák János, aki megemlítette, hogy társulata számos díjat kapott, például a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále fődíját, emellett külföldi vendégszereplésekből is jutott. Mint elhangzott, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a Small Size, Big Citizens és a Platform 11+ európai uniós projekt keretében készített új színdarabokat, és a határokon átnyúló együttműködés magyarországi társszervezőként ismertette meg ezeket a programokat a hazai közönséggel.
   
Az elmúlt időszakban negyvennel több előadást tartottak, mint egy évvel korábban, és a bevételek terén is tíz százalékkal (40 millió forinttal) jobb eredményt értek el, amelyben kiemelkedő szerepe volt a sikeres pályázatoknak. Az igazgató szerint bár a színház számára a jegyeladás jelenti a fő bevételi forrást, az elmúlt évadban jelentősen megnőtt a pályázati pénzek aránya, és egy korrekciónak köszönhetően az önkormányzati támogatás mértéke is emelkedett. Novák János szerint a nyáron a színház vezetősége szponzorokkal fog tárgyalni.
   
A következő évad feladatai közül az igazgató a nézőszám növelését emelte ki; lehet, hogy ehhez csökkenteni kell a bemutatók számát. A tervek szerint a Keleti István Művészeti Iskola (KiMi) kivonul a Jókai utca 3-ból; az új helyen, amit Kolibri Kuckónak fognak hívni, a jövőben a csecsemőszínházi előadások kaphatnak helyet, és kialakítanak egy próbatermet is.
   
Megszűnik a vendéglátóipari egység a Kolibri Pincében; a felszabadult területre költözik a játszóhely, a többi helyen pedig színházi nevelési foglalkozásokat tartanak majd.
   
Novák János kiemelten fontosnak nevezte az utazási költségtámogatást, melynek segítségével az elmúlt évadban 4106 néző jutott el a Jókai térre a peremkerületekből és az agglomerációból. Mint fogalmazott, a más színházaknak csekély összegnek tűnő 2,2 millió forintos támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Kolibri előadásai új nézőkhöz is eljussanak, és a teátrum ne csak a fővárosi elit színháza legyen.
   
A jövő évad első bemutatója Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának bábelőadása lesz, ezt Tasnádi István Cyber Cyrano című új darabja fogja követni Vidovszky György rendezésében. A harmadik bemutató a Kaláka Bábszínház nevet viseli, ezt Kőváry Katalin viszi színre. Az első félév utolsó előadása lesz Marék Veronika Kippkopp és Tipptopp című darabjának folytatása.
   
Novák János elmondta: a második félév bemutatói még bizonytalanok, de ekkorra tervezik Németh Ákos Webáruház, Fábri Péter Zsófi és a három rablópandúr című darabjának bemutatóját, és a Platform 11+ keretében zürichi és tallinni színházakkal közös bemutatókra is sor kerül. Novák János kiemelte: svéd mesék is gazdagítják majd kínálatot, jelenleg Kovács Kristóf és Kunos László fordítja őket.
 
Fotó:
Fejér Bálint
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Igazgató nélkül zárta az évadot a kaposvári Csiky Gergely Színház

2010. Június 12. Szombat, 22:13, Forrás: kultura.hu

A csütörtökön kiírt pályázat eredményének értékelése után várhatóan október elsejétől lesz új vezetője a színháznak.

Tovább

Ingyenes vetítéssorozat az Örökmozgóban

2010. Június 11. Péntek, 17:06, Forrás: kultura.hu

Az idén 92 éves korában elhunyt Kimura Takeo, a modern japán film legnagyobb hatású látványtervezője előtt tisztelegnek az Örökmozgóban azzal az ingyenes retrospektív sorozattal, amit a művész munkáiból válogattak.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!