Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Igazgató nélkül zárta az évadot a kaposvári Csiky Gergely Színház

2010. Június 12. Szombat, 22:13, Forrás: kultura.hu

A csütörtökön kiírt pályázat eredményének értékelése után várhatóan október elsejétől lesz új vezetője a színháznak.

Kamarell Márta 
(MTI) - A pénteki társulati ülésen Kamarell Márta művészeti titkár (ő vette át az ügyvezetői feladatokat a színházat 2008-tól irányító Schwajda György igazgató áprilisban bekövetkezett hirtelen halála után) zárta a szezont, amelynek során 246 előadást játszottak Kaposváron.
   
Mint elmondta, nagyon nehéz volt átvenni a feladatokat, ebben azonban segített, hogy Schwajda György korábban bevonta a színház művészeti életébe.
   
Az ülésen elhangzottak alapján a jövő évadban Mohácsi János vezető rendező és Znamenák István színművész - Schwajda György előtt egy évig ő igazgatta a színházat - már nem lesz tagja a társulatnak, mint ahogy Selmeczi György sem, ugyanis nem lesz külön zenei igazgatója a színháznak. (Znamenák időközben a Nemzeti Színházhoz szerződött.)
   
A fenntartó kaposvári önkormányzat képviseletében Szita Károly polgármester úgy fogalmazott, hogy "a híresztelések ellenére a Csiky Gergely Színháznak van társulata, maradt társulata". Hozzáfűzte: az önkormányzatnak egy feladata van, a pénzügyi feltétel biztosítása, és ez meglesz.
   
Szita Károly a színház épületének évek óta húzódó, és egyre sürgetőbb felújítása kapcsán azt mondta, a kormány több illetékes tagja is elkötelezett a munkálatok elkezdése mellett, és amint megnyílik a pénzügyi lehetőség, támogatni fogják az ügyet. A társulattól egyelőre azt kérte, úgy készüljenek, hogy a következő évad is itt, ebben a színházban lesz.
   
Kaposváron a következő évadban az öt nagyszínpadi bemutató mellett egy bérleten kívüli bemutatót, egy gyermekdarabot és egy stúdió-előadást terveznek.
   
A nagyszínpadon Ács János rendezésében színre viszik Huszka Jenő Erzsébet című daljátékát, Csiky Gergely Nagymama című színművét pedig Szikora János rendezésében láthatja a közönség. Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját vendégként Mohácsi János rendezi, Michael Frayn és Hamvai Kornél Szigliget című alkotását Babarczy László állítja színpadra, míg Mitch Leigh és Joe Darion Dale Wassermann musicaljét, a La Mancha lovagját Keszeg László rendezi.
   
Bérleten kívüli előadásban Valló Péter, Vajda Katalin és Fábri Péter Anconai szerelmesek című zenés komédiája szerepel a műsortervben Tóth Géza rendezésében. Gyerekeknek szól Scheer Katalin és Hárs Anna Nefelé című darabja, amelynek rendezője Kelemen József, a stúdióban pedig Babarczy László rendezésében Hunyadkürti György előadóestjét láthatják, Oláh Gábor - Gyerekek forradalma címmel.
   
A színháznak várhatóan október elsejétől lesz új igazgatója. A pályázatot csütörtöki ülésén írta ki a város közgyűlése.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Emeljük a tétet! - Az Operettszínház következő évada

2010. Június 12. Szombat, 22:19, Forrás: szinhaz.hu

Fényes Szabolcs, Bacsó Péter, G. Dénes György, Kurt Weill, Bertolt Brecht, Giacomo Puccini, Vajda János és Johann Strauss darabjai kerülnek a Budapesti Operettszínház repertoárjára a 2010/2011-es évadban. A Nagymező utcai teátrum egyébként remek szezont zár, több mint 370 ezer néző volt kíváncsi előadásaira.

Tovább

Szárnyalt a Kolibri

2010. Június 12. Szombat, 22:10, Forrás: kultura.hu

Az előadásszámot mintegy tíz százalékkal (550-re), nézőtere átlagos kihasználtságát pedig 98 százalékosra növelte a színház. A jövő évad első bemutatója Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának bábelőadása lesz.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!