Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Indul a Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozó

2010. Június 14. Hétfő, 21:56, Forrás: kultura.hu

Június 13-a és 19-e között a város ad otthont Magyarország első országos zenés színházi találkozójának, a KOZSZT-nak.

 István, a király
A fesztiválra – mely Cseke Péter direktor ötlete nyomán valósul meg – többek között Egerből és Debrecenből érkezik bemutató, de több fővárosi produkció is várja az érdeklődőket. A találkozót június 13-án este, a főtéren felállított színpadon Dr. Sárközy István alpolgármester nyitja meg, aki azt is bejelenti majd, hogy az önkormányzat és a kecskeméti teátrum közös adománygyűjtést szervez az árvízkárosultak javára. Ezután a Társulat előadásában az István, a király című, méltán népszerű rockoperát mutatják be, amelynek címszerepét Feke Pál játssza. Szintén a város főterén mutatják be majd a fesztivált záró, operett és musical slágereket felvonultató gálaműsort június 19-én.
 
A többi előadást a Nagyszínházban, illetve a Kelemen László Kamaraszínházban lehet megnézni, ezekre korlátozott számban még lehet jegyet vásárolni a színház jegypénztárában. Június 14-én a Maya című operett, június 15-én a Circus Hungaricus - Hoboval, június 16-án a Jövőre, Veled, Itt! című zenés játék, június 17-én A bajadér című operett Miklósa Erikával a főszerepben, míg június 18-án az Anna Karenina című musical-opera szerepel a programban.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Magyar musical ősbemutatója a Budapesti Nyári Fesztiválon

2010. Június 14. Hétfő, 22:00, Forrás: kultura.hu

A Szegény gazdagok című magyar musical ősbemutatóját a Budapesti Nyári Fesztiválon tartják; júniustól augusztus közepéig a városmajori és a margitszigeti szabadtéri színpadon csaknem száz program várja a szórakozni vágyókat.

Tovább

Sikeres a Magyar Nemzeti Múzeum bővítési pályázata

2010. Június 14. Hétfő, 21:52, Forrás: kultura.hu

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Múzeum épületére és a Múzeumkert fejlesztésére kiírt tervpályázat, amelyen a Mányi István Építész Stúdió nyerte a 6 millió forinttal járó első díjat.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!