Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Magyar musical ősbemutatója a Budapesti Nyári Fesztiválon

2010. Június 14. Hétfő, 22:00, Forrás: kultura.hu

A Szegény gazdagok című magyar musical ősbemutatóját a Budapesti Nyári Fesztiválon tartják; júniustól augusztus közepéig a városmajori és a margitszigeti szabadtéri színpadon csaknem száz program várja a szórakozni vágyókat.

 Jelenet az előadásból
(MTI) - A margitszigeti szabadtéri színpadon tartották június 12-én a Szegény gazdagok című vadonatúj magyar musical ősbemutatóját. A Jókai Mór azonos című regényéből készült darab Kocsák Tibor és Miklós Tibor munkája. Az előadást Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója rendezi, a produkció a József Attila Színházzal együttműködésben jön létre.
   
Nagy Viktor elmondta: a feladatban különösen az vonzza, hogy ez a musical nem másolat, hanem magyar szerző által létrehozott új alkotás. Mint fogalmazott, nem szereti a napi aktualitásokhoz kötődő színházat, de ez a "vadromantikus történet, vadromantikus zenével" ma is ható példázat a hűségről, a szenvedélyről, a becsületről és árulásról.
   
 
Miklós Tibor, a szövegkönyv és dalszövegek írója emlékeztetett arra, hogy ez a kilencedik közös munkájuk Kocsák Tiborral. Móricz Zsigmond, Tábori György, Szabó Magda volt a "szerzőtársuk", akiktől sokat kaptak műveik által, és úgy érzik, most kötelességük ezt a szellemi kincset visszaszolgáltatni, elsősorban a fiataloknak. Hivatásuknak tartják a klasszikus irodalmat és a színházművészetet közel hozni a fiatal közönséghez.
   
A musical a margitszigeti előadások után nem tűnik el, hanem októbertől a József Attila Színházban látható a nyárival azonos szereposztásban. Hátszegi Lénárdot Zöld Csaba, Henriettet Krassy Renáta, Vámhidi Szilárdot Zentai Márk, Aniczát Valentin Titánia alakítja, más fontosabb szerepekben Vikidál Gyula, Ullmann Mónika, Háda János, Józsa Imre, Mihályi Győző és Nagy Anikó látható.
   
 
A két teátrum Híd az iskola és a színház között címmel pályázatot is hirdet, amellyel az olvasást kép formává alakító munkafolyamatra ösztönzik a diákokat. Cél az olvasás és a színház megszerettetése.
Fotó: Budapesti Nyári Fesztivál / Kanyó Béla
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

A Duna Karnevállal indul az Óbudai Nyár

2010. Június 14. Hétfő, 22:03, Forrás: kultura.hu

Idén tízéves az Óbudai Nyár elnevezésű programsorozat: a Duna Karnevállal induló jubileumi rendezvényen június 13-tól augusztus 28-ig 11 helyszínen csaknem 60 színházi, zenei, operett és táncest, sőt búcsú is várja az érdeklődőket.

Tovább

Indul a Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozó

2010. Június 14. Hétfő, 21:56, Forrás: kultura.hu

Június 13-a és 19-e között a város ad otthont Magyarország első országos zenés színházi találkozójának, a KOZSZT-nak.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!