Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

A Duna Karnevállal indul az Óbudai Nyár

2010. Június 14. Hétfő, 22:03, Forrás: kultura.hu

Idén tízéves az Óbudai Nyár elnevezésű programsorozat: a Duna Karnevállal induló jubileumi rendezvényen június 13-tól augusztus 28-ig 11 helyszínen csaknem 60 színházi, zenei, operett és táncest, sőt búcsú is várja az érdeklődőket.

 A Duna Karnevál táncosainak bemutatója a Kobuci-kertben
(MTI) - A Duna Karnevál forgatagába kapcsolódhatnak be a néptánc kedvelői vasárnap a Csobánka téren.
   
Az Óbudai Danubia Zenekar Donizetti Viva la mamma című vígoperájának koncertszerű előadásával lép pódiumra jövő vasárnap. Balog József július 9-én Chopin-estet ad a Fő téren, ahova július 30-án a könnyedebb dallamok kedvelőit várják a Benkó Dixieland Band koncertjére.
   
Július 10-11-én a Kávéházi traccspartin igazi női témák kerülnek terítékre: szombaton Bódy Magdi és zenekara, Tóth Virág divattervező és Kiss Tibor, a Quimby frontembere, másnap pedig Sáfár Mónika, Sasvári Károly és Hampel Katalin divattervező, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar lesz a vendég.
   
Óbuda sváb és szlovák nemzetiségi hagyományai is hangsúlyosan megjelennek a kétnapos búcsúban június 26-27-én.
   
A Kiscelli kastély kertjében - amint az már hagyomány - az Óbudai Társaskörhöz szorosan kötődő Liszt Ferenc Kamarazenekar ad három estén fiatal szólistákkal koncertet.
   
A Péter Pál-templom mellett idén másodízben a közeli református templomban is lesznek hangversenyek. Tavaly a társaskör kertjében sikert aratott A szerelmi bájital előadása, idén A sevillai borbélyt tűzik műsorra, így a prózai színházi produkció - Goldoni: A legyező - mellett operát is láthatnak a vendégek.
   
A Zichy-kastély udvarán a Turay Ida Társulat lép fel három darabbal: a Bob herceg, a Mágnás Miska és egy új musical szerepel a programjukban. A Nem tudok élni nélküled című darabot Vajda Anikó írta, s felcsendülnek benne az Apostol ismert számai is.
   
Az Aquincumi Múzeumban idén is megtartják a Nimfa-ünnepet, s egy pajzán ókori história is színre kerül Papp János társulata előadásában, Amphitrüón 2010 címmel. Az ókori mítosz Horváth Péter feldolgozásában kerül a szabadtéri múzeum romkerti színpadára, a szerző rendezésében.
   
Június 18-án lekerül a takaró palánk az Óbudai Múzeum Szentlélek téri bejáratáról. Ettől kezdve modern, XXI. századi fogadótéren át léphet be a látogató a felújított múzeumba, amely kétnapos programsorozattal ünnepli a megújulást és a Múzeumok éjszakáját.
Fotó:
mti
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

A Fodrásznő lett a POSZT legjobb előadása

2010. Június 14. Hétfő, 22:05, Forrás: kultura.hu

A debreceni Csokonai Színház Fodrásznő című produkciója lett a legjobb előadás a X. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), melynek legtöbb díját a budapesti Örkény István Színház művészei vehették át a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten.

Tovább

Magyar musical ősbemutatója a Budapesti Nyári Fesztiválon

2010. Június 14. Hétfő, 22:00, Forrás: kultura.hu

A Szegény gazdagok című magyar musical ősbemutatóját a Budapesti Nyári Fesztiválon tartják; júniustól augusztus közepéig a városmajori és a margitszigeti szabadtéri színpadon csaknem száz program várja a szórakozni vágyókat.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!