Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Bánffy György kapja idén a Magyar Szabadságért díjat

2010. Június 16. Szerda, 20:17, Forrás: kultura.hu

Bánffy György Kossuth-díjas színművész kapja idén a Magyar Szabadságért díjat, amelyet minden évben a szovjet csapatok kivonulásának napján adnak át.

A színművész - akinek eredeti neve Hunyadi-Buzás György - volt hadifogolytáborban, malenkij roboton, 1956 után hároméves szilenciumra ítélték, majd 1960-ban Aczél György feketelistára tette és vidékre száműzték. A közlemény szerint ő a magyar nyelv egyik legnagyobb őrzője, védője. 1971-ben a Magyar Rádióban önálló műsora volt, fontosnak tartja, hogy a szép magyar nyelv oktatása már egészen kisgyermekkorban megkezdődjön.

  

A cikk folytatásáért kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Jön az Üvegtigris 3.

2010. Június 16. Szerda, 20:20, Forrás: kultura.hu

Június végén kezdik el forgatni a kultfilmmé vált Üvegtigris harmadik részét, 300 millió forintos költségvetésből – jelentették be szerdán az alkotók és a gyártók egy budai állóhajón. A kész film premierje december 16-ra várható.

Tovább

A Fodrásznő lett a POSZT legjobb előadása

2010. Június 14. Hétfő, 22:05, Forrás: kultura.hu

A debreceni Csokonai Színház Fodrásznő című produkciója lett a legjobb előadás a X. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), melynek legtöbb díját a budapesti Örkény István Színház művészei vehették át a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!