Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Különleges produkciók hétfőtől a gyulai Shakespeare Fesztiválon

2010. Július 04. Vasárnap, 07:54, Forrás: kultura.hu

Kéthetes nemzetközi Shakespeare Fesztivál kezdődik hétfőn Gyulán; a hatodik alkalommal megrendezett mustrára német, angol, amerikai, sőt zimbabwei produkciók is érkeznek.

Gedeon József, a szervező Gyulai Várszínház direktora a július 5-től 17-ig tartó fesztivál programjai közül kiemelte az idei bemutatót, amely a debreceni Csokonai Színházzal közös produkció. A Makrancos hölgy különlegessége, hogy egy valódi házaspár - Szűcs Nelli és Trill Zsolt - játssza benne a pár szerepét. Az előadást július 8-tól három estén át láthatja a közönség.
 
A fesztivál minden napján két-három előadás várja a nézőket, akik három világsztár rendezőnek és társulatának is tapsolhatnak. Az egyik rögtön a nyitó napon érkezik: Peter Brook és társulata hozza el a Warum, Warum – Miért, miért című darabját. A német nyelvű előadásban Miriam Goldschmidt azokat a szövegeket dolgozza fel, melyek a színházművészet lényegét feszegetik.
  
A cikk folytatásáért kattintson ide.
További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Nyíregyházi Nyáresték júliusban és augusztusban

2010. Július 04. Vasárnap, 12:20, Forrás: kultura.hu

Hét színházi előadás és egy különleges kiállítás várja a Nyíregyházi Nyáresték idei programsorozatának nézőit július 3. és augusztus 14. között a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Tovább

Chicago - HOPPart premier

2010. Június 16. Szerda, 20:35, Forrás: szinhaz.hu

2010. június 20-án kerül sor a HOPPart következő premierjére. A Chicago című musicalt Zsótér Sándor rendezi, akivel a K. mama óta először dolgozik együtt a Társulat. Az előadás helyszíne is különleges: az évek óta zárva tartó Atrium mozi.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!