Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Gyulai Várszínház 2010

2010. Július 04. Vasárnap, 12:47, Forrás: terasz.hu

A Gyulai Várszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy az Erkel-évben méltó módon tisztelegjen a város szülötte, Erkel Ferenc emléke előtt. A VI. Shakespeare Fesztivál, a prózai és zenés színházi előadások mellett lesznek zenei fesztiválok, táncszínházi előadások, gyermekelőadások, kézműves vásár, bor - és Robin Hood fesztivál is. A hat hét folyamán szinte minden este rendeznek programokat.

Közép-Kelet Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavárában működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. Az idei 47. évadban gazdag a program választék.

 

Erkel Ferenc

 

Ebben az évben ünnepeljük a Gyulán, 1810. november 7-én született nagy zeneszerzőnk születési bicentenáriumát. Szülőháza, az Apor tér 7. szám alatti klasszicista stílusú épület ma is áll, benne az Erkel Ferenc Emlékmúzeumot rendeztek be. A Gyulai Várszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy az Erkel-évben méltó módon tisztelegjen emléke előtt. Korábban a Gyulai Várszínház – egyetlen magyarországi színházként – bemutatta az összes Erkel-operát a Kolozsvári Állami Magyar Operával együttműködve. Az idén, augusztus 3-án új előadásként mutatják be a Gyulai Várszínházban a Hunyadi László című operát a debreceni Csokonai Színházzal közösen, a rendező Szabó Máté, a karmester Kocsár Balázs lesz.

 

(...)

 

Augusztus 10-én lesz a premierje a tavaly bemutatni tervezett, de végül elmaradt Weöres Sándor: Psyché című darabnak, amelyet Sopsits Árpád neves színházi és filmrendező állít színre a Ladics-ház varázslatos hangulatú udvarán. Weöres Sándor verses művéből, Bódy Gábor filmjét felhasználó alapanyagból készülő előadás egy különös költői tehetséggel és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért.A nagyszerű színészekre épülő, látványos kamaraelőadás különleges élményt ígér a nézőknek.
Előbemutatóként láthatják a tószínpadon a Robin Hood című új musicalt, amelynek a zenéjét Szomor György a szövegét Miklós Tibor írta. A forgószínpadon, élőzenekarral megvalósuló látványos előadást Szomor György rendezésében láthatják augusztus 6. és 7-én, kitűnő musical színészek fellépésével. A főbb szerepeket Kovács Áron, Forgács Péter, Gesztesi Károly, Hajdú István, Andrádi Zsanett, Király, Puskás Peti/Veréb Tamás, Vikidál Gyula játsszák. A népszerű angol történet egyaránt kedvence fiatalnak, idősnek. A szegényeken segítő, a gazdagokat megbüntető népi hős, Robin Hood majdnem az eredeti környezetben tűnik fel Gyulán, a 600 éves vár tövében. A musicalhez egy kétnapos Robin Hood fesztivál is kapcsolódik a vár előtt, ahol gyermek, felnőtt próbára teheti ügyességét a nyilazástól a makkdobálásig.

 

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Két év után újra lesz Művészetek Völgye

2010. Július 04. Vasárnap, 12:58, Forrás: fn.hu

Többek között Ütősvölgy, Palya-udvar, színházi sátor és az idei „fővendég” Néprajzi Múzeum programjai várják a látogatókat a jubileumi, 20. Művészetek Völgyének otthont adó hét Balaton-felvidéki településen július 23. és augusztus 1. között.

Tovább

Szabadtéri koncerttel ünnepel a 100 Tagú Cigányzenekar

2010. Július 04. Vasárnap, 12:44, Forrás: kultura.hu

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad hagyományos szereplője a 100 Tagú Cigányzenekar, amely szombaton ünnepi műsort ad abból az alkalomból, hogy negyedszázada hozták létre az együttest.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!