Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Két év után újra lesz Művészetek Völgye

2010. Július 04. Vasárnap, 12:58, Forrás: fn.hu

Többek között Ütősvölgy, Palya-udvar, színházi sátor és az idei „fővendég” Néprajzi Múzeum programjai várják a látogatókat a jubileumi, 20. Művészetek Völgyének otthont adó hét Balaton-felvidéki településen július 23. és augusztus 1. között.

Márta István főszervező a fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az 1989-ben induló Művészetek Völgye eddigi összesen 17 ezer programjára és 30 ezer fellépőjére kétmillió látogató volt kíváncsi. Az elégtelen finanszírozás miatt azonban két éve más néven, kevesebb rendezvénnyel kényszerültek megtartani a fesztivált, tavaly pedig a hét falu - Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Öcs, Pula, Monostorapáti és Nagyvázsony - önállóan szervezett kisebb programokat július és augusztus fordulójára.

 

A jubileumi, huszadik alkalommal számos újdonság várja a fesztiválra látogatókat, bevezetik például a Művészetek Hölgye címet, melyet első alkalommal Palya Bea kap meg.

A tíz napra a Völgybe költöző énekesnő elárulta, hogy Kapolcson Palya-udvart nyit, ahol barátai lépnek fel, többek között Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Szőke Nikolett, Berecz András és a Momentán társulat; a közönség által megadott témákra Lackfi János költő improvizál, de lesz táncház is. Palya Beával nemcsak az evangélikus parókia udvarán lehet majd találkozni: a Művészetek Hölgye kirándulásokat is vezet a környéken.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Klezmer fesztivál először Balatonfüreden

2010. Július 06. Kedd, 23:08, Forrás: kultura.hu

A klezmer jegyében telnek a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál következő napjai: kedden és szerdán rendezik meg az I. Magyarországi Klezmer Fesztivált a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ szabadtéri színpadán.

Tovább

Gyulai Várszínház 2010

2010. Július 04. Vasárnap, 12:47, Forrás: terasz.hu

A Gyulai Várszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy az Erkel-évben méltó módon tisztelegjen a város szülötte, Erkel Ferenc emléke előtt. A VI. Shakespeare Fesztivál, a prózai és zenés színházi előadások mellett lesznek zenei fesztiválok, táncszínházi előadások, gyermekelőadások, kézműves vásár, bor - és Robin Hood fesztivál is. A hat hét folyamán szinte minden este rendeznek programokat.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!