Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Klezmer fesztivál először Balatonfüreden

2010. Július 06. Kedd, 23:08, Forrás: kultura.hu

A klezmer jegyében telnek a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál következő napjai: kedden és szerdán rendezik meg az I. Magyarországi Klezmer Fesztivált a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ szabadtéri színpadán.

(MTI) - A Balatonfüredre ellátogatóknak különleges zenei élményben lehet részük, hiszen a hagyományos klezmer mellett a zsidó és a cigány zene, illetve a kelta muzsika ötvözete is felcsendül.
   
 Balogh Kálmán
A cigány és zsidó zene közös hangján szólal meg a Fellegi Balázs énekes kezdeményezésére világ- és népzenét játszó muzsikusokból összeállt Fellegini Klezmer Gipsy Band, amelyet a virtuóz cimbalmos, a Zeneakadémia népzene szakának tanára, Balogh Kálmán vezet.
   
A fesztiválon fellép a magyarországi klezmer zene koronázatlan királya, az alapítása 20. évfordulóját idén ünneplő Budapest Klezmer Band, de az érdeklődők meghallgathatják a tradicionális klezmert és szefárd zenét játszó ötéves Klezmerész Együttest is.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Ötórás lesz a Cseh Tamás-emlékkoncert

2010. Július 06. Kedd, 23:28, Forrás: kultura.hu

A legnevesebb hazai popzenészek adnak közel ötórás koncertet a Sziget nulladik napján Cseh Tamás-dalokból.

Tovább

Két év után újra lesz Művészetek Völgye

2010. Július 04. Vasárnap, 12:58, Forrás: fn.hu

Többek között Ütősvölgy, Palya-udvar, színházi sátor és az idei „fővendég” Néprajzi Múzeum programjai várják a látogatókat a jubileumi, 20. Művészetek Völgyének otthont adó hét Balaton-felvidéki településen július 23. és augusztus 1. között.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!