Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Égéssel indult a Tavaszi Fesztivál az Operettszínházban - bemutatták a Rebeccát

2010. Július 08. Csütörtök, 23:04, Forrás: zene.hu

Szerencsére az említett égés alaposan előkészített és gondosan megtervezett része volt egy nagyszerű estének. A Nagymező utcában a hagyományokhoz híven musical premierrel köszöntött be a tavasz, pontosabban a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amikor is először lépett, vagyis éppen hogy nem lépett színpadra Rebecca. Viszont a szelleme ott kísértett mintegy három órán keresztül a színház ódon falai között, édes borongást okozva a szerencsés nézők százainak.

Kettős teher s kettős kincs

Nehéz eldönteni, hogy hálás, vagy hálátlan feladat olyan darab színre állítása, amelyből Alfred Hitchcock szintű filmes óriás nevével fémjelzett – ráadásul Oscar díjas - mozi kapcsolódik. Tovább növeli a honi alkotógárda felelősségét két további név, amely az előbbihez hasonló súlyként nehezedik a vállaikra: Sylvester Lévay és Michal Kunze. Másfelől persze a szerzőpáros szinte garancia a sikerre. A hetes szám a teljesség jegyében várhatóan ismét teljes sikert hoz majd Kerényi Miklós Gábor (KERO®) stábjának, akik a Mozart 1996-os és az Elisabeth 2003-as bemutatója után harmadszor bővítették az Operettszínház repertoárját Lévayék egy darabjával.
 
A korábbi két, történelmi témát feldolgozó musical után ezúttal a Daphne du Maurier által 1939-ben írt azonos című regény ihlette meg Lévayt és Kunzet. Szinte azonnal beleszerettek a Manderley ház asszonyaiba. Ennek a szerelemnek a gyümölcsét rendezgette most a Nagymező utcai színpadra Béres Attila (akinek olyan darabok kapcsolódnak a nevéhez, mint a megunhatatlan Menyasszonytánc, a siralmasan szatirikus Ibusár, A víg özvegy - a halhatatlan, a tündéri Lili bárónő, végül, de nem utolsó sorban a zseniális Vesztegzár a Grand Hotelben, amely a kedvenc Rejtő adaptációm, amit valaha színházban láttam.)

Két szereposztás = két plakát = két darab

A kettős szereposztás nem meglepő, szinte természetes dolog a zenés színházak életében. Az viszont már ritkább, hogy egy darab promóciós anyagain hol az egyik, hol a másik szereposztással találkozzon a gyanútlan járókelő. Most különösen indokolt a figyelemfelkeltő anyagok e fajta duplikációja. Nem csak azért, mert a két szereposztásból nehéz (sőt hiba) lenne rangsorolni, azaz elsőt és másodikat megjelölni. Azért is, mert szinte más darabot látunk akkor, ha a Bereczki-Szinetár illetve ha a Szabó P.-Vágó Zsuzsi duó olvasható a címlap tetején, Maxim de Winter és „Én” szerepében. Persze egyáltalán nem mellékes az sem, hogy Mrs Danvers-t Polyák Lilla, Janza Kata vagy Nádasi Veronika személyesíti meg. Sőt... Sok szempontból a házvezetőnőnél van az est illetve az (rejt)ély kulcsa. 

A teljes cikkhez kattintson ide.  

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Indul a Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál

2010. Július 08. Csütörtök, 23:15, Forrás: kultura.hu

Szentendre nyári színházának 41. évada és az 51. Szentendrei Nyár fesztivál július 9-től augusztus 29-ig várja szabadtéri előadásokat, jazz és világzenei koncerteket kereső művészetkedvelő közönséget, és a tartalmas családi programra vágyó látogatókat.

Tovább

Ötórás lesz a Cseh Tamás-emlékkoncert

2010. Július 06. Kedd, 23:28, Forrás: kultura.hu

A legnevesebb hazai popzenészek adnak közel ötórás koncertet a Sziget nulladik napján Cseh Tamás-dalokból.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!