Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Indul a Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál

2010. Július 08. Csütörtök, 23:15, Forrás: kultura.hu

Szentendre nyári színházának 41. évada és az 51. Szentendrei Nyár fesztivál július 9-től augusztus 29-ig várja szabadtéri előadásokat, jazz és világzenei koncerteket kereső művészetkedvelő közönséget, és a tartalmas családi programra vágyó látogatókat.

A Szentendrei Teátrum idei programjában különleges eseménynek ígérkezik Peter Pavlac pozsonyi író Brezsnyev lányáról írt színdarabjának magyarországi ősbemutatója Dolcsaja vita címmel. Galina Brezsnyeva, a „vörös hercegnő” élete magánélet a politikai hatalom közelében, de a darab sokkal inkább szól a magányról, az öregségről, a libidóról, a szabadság torz akarásáról, a roppant apák megnyomorító árnyékáról.A szöveg magyar változatát Parti Nagy Lajos írta, a főszerepben Csákányi Esztert láthatjuk, aki ezt a fajta groteszk, tragikomikus humort, a szentnek és a profánnak ezt a keverékét színészi anyanyelveként, senkihez nem hasonlíthatóan beszéli. A darab harmadik alkotótársa Ardai Petra, Hollandiában élő színházi szakember, akinek néhány munkáját – az 56-os forradalom évfordulójára készült Emlékmű a jelennek és a 2008-ban a LOW Fesztivál keretében bemutatott Holland cunami című projektjét már láthatta a magyar közönség. A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésével létrejött darab bemutatója július 23-án lesz a Teátrum színpadán.

A szerelem diadala (Kováts Dániel felvétele) 

 
Guppi (az MTI felvétele) 

A telljes cikk itt olvasható.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

3 millió forint gyűlt össze a Budapesti Operettszínház gáláján!

2010. Július 12. Hétfő, 21:58, Forrás: musicalinfo.hu

Hoztam egy dalt Szendrőládért! címmel jótékonysági gálát rendezett a Budapesti Operettszínház a hétvégén. A szombat délutáni műsor bevételét az árvíz sújtotta település javára ajánlotta fel a társulat.

Tovább

Égéssel indult a Tavaszi Fesztivál az Operettszínházban - bemutatták a Rebeccát

2010. Július 08. Csütörtök, 23:04, Forrás: zene.hu

Szerencsére az említett égés alaposan előkészített és gondosan megtervezett része volt egy nagyszerű estének. A Nagymező utcában a hagyományokhoz híven musical premierrel köszöntött be a tavasz, pontosabban a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amikor is először lépett, vagyis éppen hogy nem lépett színpadra Rebecca. Viszont a szelleme ott kísértett mintegy három órán keresztül a színház ódon falai között, édes borongást okozva a szerencsés nézők százainak.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!