Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

3 millió forint gyűlt össze a Budapesti Operettszínház gáláján!

2010. Július 12. Hétfő, 21:58, Forrás: musicalinfo.hu

Hoztam egy dalt Szendrőládért! címmel jótékonysági gálát rendezett a Budapesti Operettszínház a hétvégén. A szombat délutáni műsor bevételét az árvíz sújtotta település javára ajánlotta fel a társulat.


Több száz kitelepített család, több tucatnyi életveszélyes ház, s a kiöntött Bódva vize mindenütt, ahová a szem ellát. Az emberek csak gumicsónakokon, ladikokon tudtak közlekedni Szendrőládon, így mentették értékeiket, már ami megmaradt… A híreket hallva, s a képeket látva tehát nem csoda, hogy az árvíz által egyik leginkább sújtott Borsod megyei település megsegítéséért fogtak össze a Budapesti Operettszínház musicalsztárjai, s döntötték el: jótékonysági koncerttel gyűjtenek pénzt a községnek. A művészek olyan dalokkal készültek a rendkívüli eseményre, amelyet az Operettszínház színpadán először hallhattak tőlük a nézők.
A rendezvény az Azért vannak a jó barátok című Máté Péter dallal indult, amely Csonka András műsorvezető szerint tökéletesen megfogalmazta a délután üzenetét. Ezután debütált a teátrum Énekkarából, Musical Együtteséből és a Pesti Broadway Stúdió növendékeiből alakult Hangemberek formáció, akik két ismert slágert adtak elő a capella. Őket követte Mészáros Árpád Zsolt a Fiam című számmal, Papadimitriu Athina, aki Siménfalvy Ágotával énekelt duettet (Paloma Negra), Pálfalvy Attila (Minden most kezdődik el), illetve Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán (Ajándék). Az első blokkban ők mindannyian saját lemezeikről mutattak be egy-egy számot.
A második részben a nyugati musicaleké volt a főszerep, mikrofont ragadott Náray Erika, Faragó András, Füredi Nikolett, Szabó P. Szilveszter, Polyák Lilla, Dolhai Attila, Peller Anna és Nádasi Veronika, akik rendkívül népszerű darabokból (Kabaré, Hair, Hegedűs a háztetőn, Nyomorultak, Lány az öt
ödikről, Miss Saigon) adták elő kedvenceiket.

 

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Opera-operett gála Szegeden

2010. Július 12. Hétfő, 21:59, Forrás: kultura.hu

A két műfaj zeneirodalmának esszenciáját állítják össze a szegedi Dóm téren július 24-én.

Tovább

Indul a Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál

2010. Július 08. Csütörtök, 23:15, Forrás: kultura.hu

Szentendre nyári színházának 41. évada és az 51. Szentendrei Nyár fesztivál július 9-től augusztus 29-ig várja szabadtéri előadásokat, jazz és világzenei koncerteket kereső művészetkedvelő közönséget, és a tartalmas családi programra vágyó látogatókat.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!