Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Faludy versei a metróban

2010. Július 14. Szerda, 20:25, Forrás: mti

A száz éve született Faludy György verseivel találkozhatnak korabeli fotókkal díszített, nagyméretű tablókon szerdától a budapesti millenniumi földalatti, valamint a 2-es és 3-as metró utasai.

A Metró Galéria Faludy-tárlatának tablóin a 2006-ban elhunyt alkotó Budapesthez kapcsolódó versei, versrészletei olvashatók korabeli fotók mellett. A költemények és fotográfiák lírai formában idézik fel az első világháború utáni fővárost, Karinthy Budapestjét, a második világháború és az 1956-os forradalom megrázkódtatásait és a nyolcvanas évek benzinszagú városát.


A Metró Galériában, azaz a metrókocsik belső hirdetési felületein helyet kapott kezdeményezés alapját a Petőfi Irodalmi Múzeum Olvass, bolyongj, szeress címmel májusban megnyílt Faludy-kiállítása képezi. A tizenhét darabból álló sorozat két hónapig kétszáz plakáton látható a metrókocsikban, de július 14-ig egyben is megtekinthető a Millenniumi Földalatti Vasúti Múzeumban.

 

A Metró Galéria az elmúlt tíz évben több mint tíz hasonló kiállításnak adott otthont, többek között József Attila, Bartók, Kodály vagy Radnóti munkásságával megismertetve a napi 1,35 milliós utazóközönséget.

 

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Cseh Tamás dalai lemezen, koncerten és filmen élednek újjá

2010. Július 14. Szerda, 20:30, Forrás: MTI

Lemez készült az egy éve elhunyt előadóművész, énekes, zeneszerző Cseh Tamás emlékére. A napokban megjelent CD-t a Sziget fesztivál "nulladik" napján mutatják be, és a koncertről, illetve a lemezfelvétel munkálatairól filmet is készítenek.

Tovább

A 185. Anna-bált rendezik meg július 24-én Balatonfüreden

2010. Július 14. Szerda, 20:22, Forrás: mti

Európa kulturális fővárosa, Pécs lesz a díszvendég a 185. Anna-bálon, amelyet július 24-én este rendeznek meg Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel dísztermében és kertjében.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!