Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Hírek

Cseh Tamás dalai lemezen, koncerten és filmen élednek újjá

2010. Július 14. Szerda, 20:30, Forrás: MTI

Lemez készült az egy éve elhunyt előadóművész, énekes, zeneszerző Cseh Tamás emlékére. A napokban megjelent CD-t a Sziget fesztivál "nulladik" napján mutatják be, és a koncertről, illetve a lemezfelvétel munkálatairól filmet is készítenek.

Mint azt Kiss Ferenc producer hétfőn az MTI-nek elmondta, az album elkészítése Marton László Távolodó újságíró, világzenei szakíró ötlete volt; ő öt évvel ezelőtt már tető alá hozott egy hasonló lemezt, amely az Illés együttes emléke előtt tisztelgett. Az azon szereplő előadók nagy része a mostani anyagon is szerepel.

 

"Amikor a tribute lemez elkészítése felvetődött, Cseh Tamás már nagyon beteg volt. A szerkesztő Marton László Távolodó megkeresett minket, az Etnofon Records kiadót, amely egyébként világzenei produkciókat jelentet meg. Mindketten reméltük, hogy Tamás hallhatja a végeredményt, napjaink népszerű rock-, alternatív, világzenei előadóinak feldolgozásait, sajnos azonban erről lekéstünk. Ő maga halála előtt áldását adta a lemez elkészítésére" - mondta Kiss Ferenc. Hozzátette: az Etnofon szoros kapcsolatban állt Cseh Tamással, aki utolsó lemezeit a kiadó stúdiójában rögzítette; ezeken hegedűn és tekerőlanton ő is közreműködött.

 

Mint kiemelte, a CD fő célja, hogy megmutassák, miként hat Cseh Tamás és állandó szövegíró társa, Bereményi Géza művészete a következő generációkra. A producer megjegyezte: a lemezen szereplő zenekarok és énekesek jelentős része - köztük a Csík Zenekar, a Quimby vagy Lovasi András - már korábban is játszott Cseh Tamás-dalokat.

 

Az Eszembe jutottál - főhajtás Cseh Tamás előtt című CD-n szerepel még mások mellett a Heaven Street Seven (a Vasárnapi nép című Cseh Tamás-számot dolgozták fel, amely az 1987-es Utóirat-lemezen szerepelt), a PASO (Amikor Désiré munkásszálláson lakott; Antoine és Désiré 1978), a Napra (Ten Years After; Fehér babák takarodója 1979), a Balaton (Nincsen más; Levél nővéremnek 1977), valamint a Besh o drom (Ausztrália; Mélyrepülés 1988) is. Természetesen játszott az albumon Másik János, a Levél nővéremnek-lemezek társalkotója, aki a Minden álmomban című dalt adja elő. 

 

A lemez érdekessége még, hogy hölgyek (Péterfy Bori, Harcsa Veronika, Palya Bea, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Tóth Evelin) adják elő a Cseh Tamás által népszerűvé tett, az általános felfogás szerint férfiasnak tartott dalszövegeket. Ismert, hogy a Cseh Tamás-emléklemez bemutatója a Sziget fesztivál "nulladik" napján, augusztus 10-én lesz a világzenei nagyszínpadon: a lemezen szereplő előadók nemcsak a CD-re rögzített dalokat, hanem más, Cseh Tamáshoz kapcsolódó számokat is eljátszanak majd. Kiss Ferenc az MTI-nek elmondta, hogy a koncertből, a lemezfelvétel munkafázisairól, illetve az ahhoz kapcsolódó interjúkból film is készül, szintén Eszembe jutottál címmel; a rendező Marton László Távolodó.

További híreink

Székfoglalás a Radnótiban

2011. Április 05. Kedd, 21:44, Forrás: fidelio

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

Nőttek a színházi ülőhelyek az Egyesült Államokban

2010. Július 14. Szerda, 20:32, Forrás: kultura.hu

Nagyobbak lettek a színházi ülőhelyek az Egyesült Államokban, pontosabban szélesedtek az utóbbi évszázad során, mert a nézők kinőtték a régi méretűeket.

Tovább

Faludy versei a metróban

2010. Július 14. Szerda, 20:25, Forrás: mti

A száz éve született Faludy György verseivel találkozhatnak korabeli fotókkal díszített, nagyméretű tablókon szerdától a budapesti millenniumi földalatti, valamint a 2-es és 3-as metró utasai.

Tovább

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2017. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!